Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Седми протест „Србија против насиља“ у Београду

© Tanjug / Зоран ЖестићСедми протест „Србија против насиља“
Седми протест „Србија против насиља“ - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
Пратите нас
Седми протест у организацији прозападне опозиције „Србија против насиља“ завршен је вечерас око 21 час, а саобраћај је нормализован на ауто-путу код Мостарске петље, као и на Аутокоманди.
Саобраћај је претходно нормализован и код Народне скупштине где је око 18 часова почео протест, као и у Улици Кнеза Милоша, Таковској и Немањиној.
Протести су завршени и у Новом Саду, Крагујевцу и Нишу.
Организатори наводе да ће протесте наставити и следеће недеље.
Захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националном фреквенцијом, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.
Такође, траже смену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.
Захтевају и одузимање националне фреквенције телевизијама Пинк и Хепи због, како наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.
Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала