- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У бившој фабрици „Нисана“ у Санкт Петербургу покренута производња новог модела „ладе“ /видео/

© Фотохост-агентство РИА Новости / Уђи у базу фотографија„лада“, модел X-Крос 5 (Lada X-Cross 5)
„лада“, модел X-Крос 5 (Lada X-Cross 5) - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
Пратите нас
Руска компанија за производњу аутомобила „АвтоВАЗ“ покренула је производњу аутомобила „лада“, модел X-Крос 5 (Lada X-Cross 5) у бившој фабрици „Нисана“ у Санкт Петербургу, извештава репортер Спутњика.
Lada X-Cross 5 је градски кросовер са погоном на предње точкове опремљен турбо мотором од 160 коњских снага и 7-степеним аутоматским мењачем.
„Аутомобил има панорамски кров, паметни безбедносни системи АДАС (контрола умора возача, упозорење на излазак из траке, адаптивно укључивање дугих светала, системи свеобухватне видљивости, кочење у случају нужде итд.), мултимедијални систем“, саопштила је компанија „АвтоВАЗ“.
Свечаној церемонији покретања производње присуствовали су министар индустрије и трговине Русије Денис Мантуров, председник „АвтоВАЗ-а“ Максим Соколов и губернатор Санкт Петербурга Александар Беглов.
„АвтоВАЗ“ ће производити поменути модел „ладе“ заједно са кинеским партнером, али није званично саопштено која компанија је у питању.
Како је објаснио извршни директор фабрике „Лада Санкт Петербург“ Сергеј Захарченко, у производњи ће се користити опрема коју је користио „Нисан“, а која је модернизована за лансирање новог модела „ладе“.
Почетак продаје аутомобила планиран је за трећи квартал 2023. године.
Лада нива бронто - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
РУСИЈА
Најбољи за беспућа: „Лада“ пушта у продају теренац у модернизованој верзији – „нива бронто“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала