- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивша шкотска премијерка после хапшења: Намеравам да се вратим у парламент

© AP Photo / Andrew MilliganНикола Старџен прославља победу шкотских националиста на изборима
Никола Старџен прославља победу шкотских националиста на изборима - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2023
Пратите нас
Бивша шкотска премијерка Никола Старџон изјавила је да намерава да се врати у шкотски парламент и истакла да је сигурна да није урадила ништа лоше, након што је прошле седмице ухапшена у оквиру полицијске истраге о финансијама владајуће Шкотске националне партије (СНП) која се залаже за независност од Велике Британије.
На питање да ли је размишљала да се повуче из СНП-а, она је рекла: „Нисам урадила ништа лоше и то је једино што тврдим. За сада намеравам да одем кући и будем са породицом“, преносе британски медији.
Старџонова, која је дала оставку на место премијерке и лидера СНП-а почетком априла, трећа је особа која је ухапшена у оквиру Операције Бранчформ, истраге шкотске полиције у вези са оптужбама да је странка ненаменски потрошила више од 600.000 фунти (око 700 хиљада евра) донација за кампању независности.
Њен супруг Питер Марел, бивши извршни директор СНП-а, ухапшен је 5. априла у њиховој кући у Адингстону у близини Глазгова и испитиван је 12 сати пре него што је пуштен без оптужбе.
Колин Бити, члан шкотског парламента и партијски благајник из времена када је Старџонова била премијерка, приведен је и испитан у оквиру исте истраге 18. априла и такође пуштен касније без оптужбе.
Бивша премијерка Шкотске Никола Старџон - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2023
СВЕТ
Хапшење бивше премијерке Шкотске: Старџонова пуштена после саслушања, па се огласила на мрежама
Никола Старџон са супругом Питером Марелом - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СВЕТ
Велика афера у Шкотској: Ухапшен муж доскорашње премијерке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала