Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак иде у Америку да разговара о кризи на северу Косова и Метохије

© Sputnik / Лола Ђорђевић Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак
 Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2023
Пратите нас
Специјални изасланик за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак навео је да је потребно предузети хитне кораке ка деескалацији ситуације на северу Косова и Метохије и да је о томе обавестио амбасадоре НАТО и ЕУ. Он је најавио посету САД, где ће разговарати о решавању кризе.
Лајчак је на свом Фејсбук* профилу навео да је на Преспанском форуму за дијалог у Северној Македонији главна тема била ситуација на северу Косова и Метохије.
„Раније ове недеље, информисао сам своје колеге у Бриселу о мојој недавној заједничкој посети региону, тренутној ситуацији и даљем путу. Током моје посете седишту НАТО, састао сам се и са замеником генералног секретара НАТО Мирчеом Џоаном, разговарали смо о ситуацији на северу Косова. Обојица смо се сложили да је потребно хитно предузети кораке за деескалацију. Ову тачку сам додатно нагласио док сам се обраћао амбасадорима НАТО и ЕУ“, истакао је Лајчак.
Он је најавио посету Америци, где ће разговарати о решавању кризе.
„Упутићу се у Вашингтон на позив мојих партнера из САД. Имаћемо интензивне разговоре о путу напред и непосредним наредним корацима“, навео је Лајчак.
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала