- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Макс као фурија, а ветерани се жестоко борили за друго место

© AP Photo / Christian BrunaМакс Ферстапен по освајању Велике награде Аустрије
Макс Ферстапен по освајању Велике награде Аустрије - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2023
Пратите нас
Актуелни светски шампион и водећи у генералном пласману Макс Ферстапен забележио је нову победу ове сезоне, пошто је био најбржи на трци за Велику награду Канаде.
Ферстапен је на осмој трци у шампионату уписао и шесту победу, а до ње је стигао на доминантан начин, без икаквих опасности.
Ферстапен је чак издржао на водећој позицији и у моментима када је на стази било сигурносно возило – и нико није успео да му се приближи.
Имао је осам секунди предности у односу на првог ривала на крају трке, остварио је 41. победу у каријери и тиме се изједначио са легендарним Ајртоном Сеном, док је његов Ред Бул забележио 100. тријумф у Формули 1.
Ако је већ прва позиција била сигурна, за другу је виђена велика борба двојице ветерана и бивших шампиона, Фернанда Алонса и Луиса Хамилтона.
Седмоструки светски шампион на старту је обишао Шпанца у Астон Мартину, међутим, реванш је уследио када је сигурносно возило изашло на стазу. До дуела је дошло у боксу, када се Алонсо рискантним маневром нашао испред ведете Мерцедеса.
И до краја је успео да задржи ту другу позицију и добије великог ривала, са којим је прошао разне фазе у каријери. Чак није Британац успео да задржи бод за најбржи круг, јер га је у буквално последњем кругу истиснуо Серхио Перес и поставио најбржи круг. Између њих двојице нашао се двојац Ферарија Шарл Леклер и Карлос Саинс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала