- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Објављен снимак забава због којих је пао Борис Џонсон /видео/

Пратите нас
Британски медији објавили су видео снимaк са забава владајуће Конзервативне партије,током карантина због пандемије вируса корона. Док су Британци били закључани у кућама, функционери те странке забављали су се као да се ништа не догађа. Због тих забава, избила је и афера „Партигејт“, после које је тадашњи премијер Борис Џонсон поднео оставку.
Снимак је објављен само неколико дана након што је парламентарна комисија оценила да је бивши премијер Борис Џонсон намерно обмануо посланике о кршењу локдаун правила у његовој канцеларији.
Видео клип од 45 секунди показује весељаке како се забављају у децембру 2020. године када је влада народу забранила да се дружи у затвореном, како би се помогло у спречавању ширења ковида. На том видео снимку, људи плешу и пију.
Британски министар за стамбено збрињавање, заједницу и локалну управу Мајкл Гав описао је данас као „ужасан“ снимак на којем се виде званичници владајуће Конзервативне партије како се забављају у просторијама странке током локдауна, а кршења антиковид правила су се наставила и у владиним објектима.
„Страшно. Мислим да је тотално ван памети. Само желим свима да се извиним“, рекао је Гав за Скај њуз.
Бивши британски премијер Борис Џонсон - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
СВЕТ
Борис Џонсон поднео неопозиву оставку на место посланика у британском парламенту
Британски премијер и лидер Конзервативне партије Борис Џонсон последњег дана предизборне кампање у Великој Британији - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
СВЕТ
Успон и пад Бориса Џонсона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала