Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Војска Србије се огласила о хапшењу косовских специјалаца

Пратите нас
Министарство одбране још једном је одлучно демантовало тврдње које је изнео шеф привремених органа самоуправе у Приштини Аљбин Курти, а којима покушава да обмане јавност да су припадници Војске Србије учествовали у лишавању слободе три наоружана лица са КиМ, која су противправно носила оружје и кретала се дубоко у територији централне Србије.
„Војска Србије обавља своје радне задатке на административној линији са АП Косовом и Метохијом, у складу са позитивно-правним прописима Републике Србије, наредбама врховног команданта председника Републике Србије Александра Вучића и сходно Војно-техничком споразуму из Куманова из 1999. године“, истиче се у саопштењу Министарства одбране.
Како се истиче, Војска Србије своје акције координира са међународним снагама које се налазе на територији АП Косово и Метохија на основу резолуције Савета безбедности Уједињених нација 1244 и у целости испуњава све своје, важећим прописима предвиђене обавезе.
„Војска Србије никада неће дозволити да је лица из Приштине која се у континуитету служе лажима на патолошком нивоу попут Аљбина Куртија, доводе у контекст у ком она није“, наглашава се у саопштењу.
Војска Србије ће и убудуће одлучно наставити да обавља све задатке које пред њу постави врховни командант председник Републике Србије Александар Вучић и да испуњава све законом предвиђене обавезе, навео је Министарство одбране.
Министар одбране Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2023
СРБИЈА
Вучевић: Алармантна безбедносна ситуација у земљи због збивања на КиМ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала