- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жељко причао о „виђеном сценарију“ и емоцијама, Душко био никад краћи

© Фото : АБА лига / Емилија Јовановић Партизан и Црвена звезда
Партизан и Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
Пратите нас
Црвена звезда је пред својим навијачима у мечу који је због прекида трајао преко два и по сата, успела да преполови предност Партизана у финалној серији, а двојица стратега Жељко Обрадовић и Душко Ивановић изнели су своје утиске по завршетку сусрета који је окончан резултатом 91:78.
Партизан је пропустио прву меч лопту у гротлу Пионира. Иако су црно-бели резултатски парирали прве три четвртине, у последњој се Звезда „одлепила“ и на крају славила двоцифреном разликом.
Жељко Обрадовић причао је о прекиду због ког је каснио почетак сусрета, али је честитао ривалу на заслуженој победи, за шта су, према његовим речима пресудиле емоције.
© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
Жељко Обрадовић

„Честитао бих Звезди на заслуженој победи. Одиграли су последњу четвртину боље од нас, три четвртине смо били егал. Главни проблем је што нисмо контролисали емоције и имали смо превише изгубљених лопти. Звезда је имала више поседа, сада је резултат у серији 2:1 и спремамо се за четврту утакмицу у уторак. Рекао сам момцима да је све у реду, да идемо даље. Што се тиче прекида, не знам да ли је пало нешто на терен, али је много лошије то што се десило пред почетак. Играчима није било дозвољено да одраде загревање, то су већ неки виђени сценарији. Био је директор АБА лиге, све је видео, то је било горе. А то што се тада десило, није требало да се реагује на такав начин“, поручио је Обрадовић.

На питање новинара због чега је Партизан попустио у другом полувремену, Жељко је имао спреман и врло прецизан одговор.
„Проблем је што смо имали велики број играча са по четири фаула. Покушавали смо да нађемо решење, али нисмо успели. Имали смо неколико беспотребно изгубљених лопти“, јасан је искусни стратег.
С друге стране, кормилар Звезде Душко Ивановић одржао је никад краћу конференцију за медије. Разлог је по свему судећи била велика спарина у дворани, због чега новинари нису имали питања за њега.
© Sputnik / Лола ЂорђевићДушко Ивановић
Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
Душко Ивановић
„Искористили смо прву утакмицу на нашем терену. Приступ је био другачији, имали смо агресивност која нас је красила већим делом сезоне и у завршници Евролиге. То нисмо имали у прве две утакмице. Из утакмице у утакмицу играмо боље. Четврта утакмица биће најтежа у серији“, поручио је кратко Ивановић, после чега је напустио конференицју јер питања није било.
Наредна утакмица финалне серије АБА лиге заказана је за уторак у дворани Пионир од 19 часова.
У случају тријумфа црвено-белих уследиће „мајсторица“ у којој ће Партизан дочекати Звезду у Београдској арени.
Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
СПОРТ
Отписани Миротић уништио Реал, па се „сломио“ – сузе и скандирање: „МВП, МВП“
Партизан и Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2023
СПОРТ
Звезда победила Партизан у „паклу“ Пионира – и продужила финале!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала