- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Циљ САД је да уздрмају унутрашњу политичку ситуацију у Русији

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
Пратите нас
САД су поставиле циљ да уздрмају унутрашњу политичку ситуацију у Русији уочи председничких избора, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
„Не престаје срамна пракса мешања у унутрашње послове суверених земаља, а форме тог мешања су најразноврсније могуће и укључују претње, уцене, организовање обојених револуција. Крвави државни преврат у Украјини из 2014. године покушали су да понове шест година касније у Белорусији. Неуспешно. На томе се очигледно не заустављају, отворено постављају циљ да уздрмају унутрашњу политичку стабилност у нашој земљи, посебно у контексту председничких избора следеће године“, рекао је Лавров на заседању комисије Генералног савета за међународну сарадњу и подршку дијаспори партије „Јединствена Русија“.
Према његовим речима, земље глобалног Југа и Истока „не желе да извлаче кестење из ватре“ за западне лидере, а уместо тога теже многополарности и самоодређењу у међународним односима, рекао је Лавров.
„Вишеполарни свет који се рађа одражава природно, неотуђиво право народа да сами одређују своју судбину... У земљама глобаног Југа и Истока живи око 85 одсто светског становништва, а готово нико од њих не жели да извлачи кестење из ватре за некакве чике из бивших митрополија“, рекао је Лавров.
Према његовим речима, постоји „велико интересовање за Русију, и као пријатељу који је помагао у прошлости, и као према савременој земљи у садашњости, односно као према земљи с којом се може сигурно градити будућност“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала