- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сатанизам: Украјински расколници „освештали“ икону са фашистима

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
Пратите нас
Званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова назвала је освештавање поглавара расколничке Православне цркве Украјине (ПЦУ) Епифанија (Думенка) иконе Богородице на којој су приказани људи слични Степану Бандери, Роману Шухевичу и Евгенију Коноваљцу сатанизмом.

„Освештавање“ иконе која приказује фашисте и ултранационалисте не може се назвати другачије него сатанизмом“, написала је она на свом Телеграм каналу.

Званична представница руског министарства спољних послова нагласила је да су, према писању православних украјинских медија, „Бандера, и Коноваљец, и Шухевич себе сматрали унијатима, односно у верским питањима били су потчињени поглавару католика – римском папи". У овоме се лако види намера расколничке „ПЦУ“ да коначно напусти православље, додала је она.
„104. бригада територијалне одбране Оружаних снага Украјине саопштава да је иконописац Тимотеј Папирни, који је сада узео оружје у руке, аутор слике“, наставила је Захарова.
"То се дешава када се вукови крију испод јагњеће коже. Дуго смо то чекали, а сада се десило - мрачне силе су се саме откриле", закључила је дипломата.
Роман Шухевич је био украјински националист, политичар и револуционар, заповедник Украјинске устаничке армије у Другом светском рату. Степан Бандера је био украјински политичар и вођа терористичке Организације украјинских националиста, који је био одговоран за бројне бруталне злочине почињене над Пољацима и Русима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала