- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрватима није помогао „кордон“ – брине их и једна крупна одлука

© AP Photo / Peter DejongХрватска
Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
Пратите нас
Хрватска је после слабијег извођења једанаестераца у Ротердаму поражена од Шпаније у финалу Лиге нација. Изабраници селектора Златка Далића нису успели да се домогну првог трофеја у поменутом такмичењу, а у томе им није помогао ни својеврсни „кордон“ који су неретко правили око средине терена.
Знали су Модрић, Перишић, Брозовић и остали асови Хрватске колико их тежак задатак чека и колико је Шпанија озбиљна препрека на путу ка трофеју.
Вешто је Далић сковао план да већину времена екипа проведе згуснута, збијених редова са пресингом на мајсторе фудбалске игре какве у својим редовима поседује Шпанија.
Дефанзивци Ерлић и Шутало била су једина двојица која нису у линији, јер су били први од гола Ливаковића, док су Јурановић, Пашалић, Крамарић, Модрић, Брозовић, Ковачић, Иванушец и Перишић на средини формирали „кордон“.
Свесно су препустили посед лопте „црвеној фурији“, која је имала чак 21 шут, наспрам 12 хрватских. Ипак, Ливаковић и Симон су били на висини задатка и остали су несавладани.
Неретко се током сусрета на стадиону Фејнорда Де Кајпу, популарном Тигању, налазило по осам играча у линији, с миниланим излетањима за шта решење нису имали Мората, Асенсио, Гави и остали после 90 минута регуларног тима, као ни после продужетака.
Уследили су пенали после којих су Шпанци имали више среће и концентрације и на крају су освојили трофеј.
Оно што можда и више брине Хрвате од самог пораза после пенал лутрије у финалу Лиге нација јесте будућност времешног мајстора фудбалске игре Луке Модрића, који је поручио да је донео одлуку да ли ће и даље играти за национални тим.
„Одлучио сам да ли ћу убудуће играти за Хрватску, али нећу сад о томе. Једноставно, не желим“, рекао је Лука Модрић окупљеним новинарима у микс-зони.
Према процени шпанске Марке, Модрић ће се опростити од „коцкастих“ и посветиће се игрању за Реал Мадрид, с обзиром на то да је ушао у 38. годину.
„Његово лице после утакмице и то што чува тренутак да саопшти одлуку, упућује да је у Ротердаму вероватно завршио са играњем за репрезентацију Хрватске после 17 година“, наводи се у тексту објављеног на страницама спортског мадридског листа Марка.
Шпанци су освајањем Лиге нација успели да се домогну свих трофеја, од титуле првака Старог континента до пехара намењеног освајачу Мундијала. Хрвати су други, трећа је Италија која је после изузетно узбудљивог меча у Еншедеу победила Холандију резултатом 3:2.
Хрватска и Шпанија - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2023
СПОРТ
Хрватима пенали дошли главе – Шпанија освојила Лигу нација
Хрватски фудбалер Никола Влашић - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2023
СПОРТ
„Правили се Енглези“, али је стигла пресуда – мораће да пошаљу милионе у Москву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала