Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Амбасадори Немачке и Француске Куртију: Ако не будеш слушао савете пријатеља, остаћеш сам

Пратите нас
Амбасадори Немачке и Француске у Приштини, Јерн Роде и Оливије Геро, потврдили су да постоји захлађење односа између приштинске владе и ЕУ, а Аљбину Куртију су поручили да ће, ако не слуша савете својих пријатеља — сам ићи путем који је одабрао.
Роде је навео да су немачки канцелар Олаф Шолц, председник Француске Емануел Макрон и италијански премијер Ђорђа Мелони писали Куртију са молбом да послуша њихов савет, што он, како су констатовали, није урадио.
„Није добро ићи сам. Од 1999. године смо уз Косово, а Немачка је, такође, дала подстицај Приштини у Савету Европе. Како Косово да иде напред ако имамо захлађење односа који морају изнова да се ускладе“, рекао је Роде.
Према његовим речима, јасно је да долази до захлађења односа са приштинском владом.
„Ми постављамо захтеве, а они их не чују, стога нам је потребан државник, а не онај који све време прича о рату“, истакао је Роде.
Амбасадор Француске Геро је рекао да би Приштина требало да буде практичнија и конструктивнија.
„Верујем да би косовска влада могла више да нас саслуша и да буде мање усамљена. Били смо најбољи пријатељи и верујем да ћемо и даље бити“, казао је Геро у заједничком интервјуу са немачким колегом за РТК, пренео је портал „Косово онлајн“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала