- Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
ЖИВОТ
Занимљивости из земље и света

Екстремни климатски циљеви: Ирска разматра да усмрти 200.000 говеда

© Фото : ПиксабејГоведа међусобно комуницирају преко мириса и феромона. Она могу да препознају мирисе једни других у групи на великој удаљености.
Говеда међусобно комуницирају преко мириса и феромона. Она могу да препознају мирисе једни других у групи на великој удаљености. - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2023
Пратите нас
Ирска размишља о усмрћивању око 200.000 говеда у идуће три године како би остварила климатске циљеве и ублажила глобално загревања, наводи се у интерном допису министарства пољопривреде.
„У плану су разговори произвођача млека и представника владе“, рекао је за немачку агенцију ДПА председник ирског удружењадобављача свежег млека Пет Мекормак.
Влада ће морати да покаже одлучност и да представи прорачун за финансирање таквог програма, који би могао бити само добровољан, нагласио је Мекормак.
Влада би пољопривредницима понудила добровољне, финансијски атрактивне опције, рекла је за ДПА портпарол министарства пољопривреде.
Државна агенција за заштиту природе недавно је објавила да ће Ирска вероватно значајно подбацити у остваривању климатских циљева.
Само би пољопривредни сектор морао до краја деценије смањити емисије за четири до 20 посто.
Ирска планира да смањи емисије штетних гасова за 30 одсто у поређењу с нивоима из 2005. године, преноси портал Зимо.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала