- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Човек, мит, легенда

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARDХезус Навас
Хезус Навас - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2023
Пратите нас
Развучен осмех од ува до ува. То је начин на који је капитен Севиље и рекордер шпанске репрезентације Хезус Навас прославио велики успех и улазак у историју фудбала.
У пратњи супруге и деце, златни ветеран шпанског фудбала појавио се на слављу у центру Мадрида после титуле у Лиги нација коју је Шпанија освојила победом над Хрватском на пенале у Ротердаму.
Навас није могао да избегне блицеве фотографа и објективе камера, а потом су га опседали и навијачи желећи да се фотографишу са живом легендом.
Наиме, у 37. години капитен Севиље је постао први шпански репрезентативац који је освојио Светско првенство, Европско првенство и Лигу нација у сениорској конкуренцији.
Ово је јединствени случај у свету фудбала. Идеалан начин да се заокружи бриљантна сезона у којој је недавно Навас освојио и Лигу Европе са Севиљом, и то рекордни седми пут у каријери.
Навас је такође продужио рекорд који је оборио против Италије у полуфиналу Европског првенства као најстарији фудбалер у званичним мечевима са 37 година и 209 дана. Човек, мит, легенда.
Уколико настави да осваја трофеје и игра запажену улогу, Хезус Навас ће продужити границу у односу на претходног рекордера Луиса Сауреза, који је освајао трофеје са 36 година и 346 дана.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Лионел Меси  - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2023
СПОРТ
Меси доводи Тату за тренера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала