Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Јариње и Мердаре: Рампа за камионе са РКС таблицама, пропуштају се само аутомобили и аутобуси

Пратите нас
Возачи камиона са српским регистарским ознакама којима није дозвољено да пређу административни прелаз Јариње, због одлуке власти у Приштини да забрани увоз српске робе, и који од јуче блокирају магистрални пут Рашка-Северна Митровица, данас пропуштају само путничке аутомобиле и аутобусе да прођу тим путем.
Како јавља репортер Косово онлајна, камиони са косовске стране, односно са РКС таблицама, се враћају, јер не могу да уђу у централну Србију.
Возачи камиона кажу да су се одлучили на меру блокаде, јер од среде стоје на прелазу Јариње, а сваког 10. у месецу је време за плаћање пореза.
Пред камере ниси хтели, али су у разговору са нашим репортером истакли да блокада нема никакве везе са политиком, да на Јарњу поред Срба, чекају и Муслимани и Албанци, и да је у питању егзистанција и опстанак за живот, јер имају породице које треба да прехране.
Они додају да је хитно потребно да се Приштина и Београд договоре и врате у нормалу живот грађана.

И даље траје блокада ка прелазу Мердаре

У месту Рударе код Куршумлије и даље траје блокада магистралног пута који од Прокупља води ка административном прелазу Мердаре, изјавио је данас један од организатора те блокаде Дејан Милошевић.
Он је казао да се камиони и аутобуси са косовским и страним таблицама и даље не пропуштају, док путнички аутомобили пролазе.
Како је рекао током ноћи је било доста покушаја да прођу, али су се сви вратили.
"Било је и аутобуса са косовским таблицама, једне фирме из Приштине, која је превозила људе на море у Албанију, али они су враћени и вероватно су нашли другу солуцију. Већина путничких аутомобила има КМ таблице и то су људи српске националности", рекао је Милошевић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала