Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

О судбини захтева тзв. Косова у Савету Европе одлучиће Гркиња Дора Бакојани

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASДора Бакојани
Дора Бакојани - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2023
Пратите нас
Одбор за политичка питања и демократију у Парламентарној скупштини Савета Европе именовао је грчку политичарку Дору Бакојани за известиоца за чланство Косова у Савету Европе
Именовање Доре Бакојани потврдио је шеф посланичке групе Демократског савеза Косова у Скупштини тзв. Косова Арбен Гаши, који је члан делегације приштинских посланика у Савету Европе и тренутно се налази у Стразбуру.
Задатак Бакојани биће да сачини извештај о Косову, који иде на пленарну седницу Парламентарне скупштине Савета Европе, а након што добије извештај од двојице еминентних правника који су већ именовани - немачки и фински адвокати, Томас Маркерт и Спилиопоулу Акермарк. Први је био укључен у израду устава држава региона, укључујући и тзв. Косово, док је поље интересовања Акермарка права мањина.
У међувремену, очекује се да буду именована још два известиоца, један у Одбору за правна питања и један у Одбору за равноправност и недискриминацију, преноси Газета експрес.
Дора Бакојани је грчка политичарка, а обављала је функцију министра спољних послова Грчке и раније градоначелнице главног града Атине, а тренутно је потпредседница Парламентарне скупштине Савета Европе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала