- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У подморници која је ишла до Титаника остало кисеоника за мање од 70 сати

© AP Photo / Atlantic/MagellanОлупина "Титаника"
Олупина Титаника - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2023
Пратите нас
На Атлантику је у току потрага и спасилачка операција након што је у недељу нестала туристичка подморница са пет особа која је заронила ка олупини Титаника. Према наводима америчке Обалске страже, у подморници је остало кисеоника за мање од 70 сати.
Америчка и канадска обална стража траже малу туристичку подморницу са којом је контакт изгубљен 1 сат и 45 минута након њеног зарањања, објавила је америчка Обалска стража. Операција се води из Бостона.
Америчка Обалска стража навела је у саопштењу да тражи петоро људи након што је канадски истраживачки брод „Полар Принц“ изгубио контакт с подморницом.
„У подморници је можда остало кисеоника за мање од 70 сати“, рекао је адмирал Џон Маугер, заповедник Првог округа обалске страже.

Међу путницима подморнице налази се и британски милијардер

Карте за осмодневно путовање које укључује вожњу бродом до места потонућа Титаника и зарон подморнице на дубину од 3800 метара коштају 250.000 долара.
Међу пет особа у подморници налази се и богати британски милијардер, бизнисмен Хамиш Хардинг, директор компаније „Екшн Авиејшн“, преносе медији. И сам Хардинг је недавно објавио на друштвеним мрежама да ће бити део екипе.
„Посада подморнице састоји се од неких легендарних истраживача, од којих су неки извршили више од 30 зарањања до РМС Титаника од 1980-их година“, написао је Хардинг у објави.
Компанија која организује ово путовање, „Оушн гејт експедишнс“, навела је у саопштењу за јавност да истражује и разматра све могућности како би се посада сигурно вратила.
На својој интернет страници ова компанија је навела да је мисија посете Титанику у току од 12. до 20. јуна. Подморница је дизајнирана да може повести пет људи на дубину од 4000 метара, а укупно с пет људи може боравити под водом 96 сати.
Олупина Титаника - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
СВЕТ
Нестала подморница која је возила људе да виде Титаник
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала