- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија има „златне дечаке“ – неке је већ изгубила, а неки су на том путу

© AFP 2023 / JACK TAYLORСтефан Бајчетић
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
Пратите нас
Петорица младих фудбалера из Србије нашла су се у избору за награду „Златни дечак“ коју додељује престижни италијански лист Тутоспорт.
У конкуренцији су двојица играча који и даље наступају у Суперлиги Србије, ради се о голману екипе ТСЦ Вељку Илићу и дефанзивцу Црвене звезде Стефану Лековићу.
Илић је некадашњи омладинац Звезде у којој није добио праву шансу па је у јулу 2021. прешао у екипу ТСЦ.
Током претходне сезоне био је стандардан на голу, одиграо је 28 утакмица и на 13 је остао несавладан, а за младу репрезентацију Србије наступио је три пута.
Ипак, није извесно да ће он у скоријем периоду добити позив у сениорски тим, с обзиром на велику конкуренцију у екипи коју предводи селектор Драган Стојковић Пикси.
Далеко од тога, а чак и од сениорског фудбала, налази се Лековић, млади дефанзивац Звезде који је поникао у том клубу, има такође 19 година, а претходне сезоне је одиграо свега 333 минута на осам утакмица.
С обзиром на то какве амбиције има Звезда у наредној сезони, није извесно да ће Лековић добити озбиљнију шансу у првом тиму тако да се поставља питање да ли ће црвено-бели ишта добити од младића који је у конкуренцији за награду „Златни дечак“.
Помињало се, али до Звезде није стигао Петар Ратков, прошлосезонски нападач ТСЦ који је у великом трансферу отишао у Салцбург, а играма у претходној такмичарској години завредео је пажњу уредника Тутоспорта.
Како Ратков има и хрватски пасош, у последње време се у тамошњим медијима помињало да би могао да добије позив те репрезентације, а каква је конкуренција у тиму Србије на нападачким позицијама чини се да би већу прилику за игру добио у комшијској држави.
Четврти Србин у конкуренцији за награду „Златни дечак“ је Стефан Бајчетић, син некадашњег фудбалера Црвене звезде Срђана, играч Ливерпула, али и готово извесно будући репрезентативац Шпаније, земље у којој је рођен и која му је већ дала озбиљне гаранције да ће у догледном периоду бити стартер на позицији дефанзивног везисте, дефицитарној позицији и у тиму Србије.
Пети Србин на листи је Милош Керкез, фудбалер АЗ Алкмара, момак кога је Србија већ изгубила и који је сада репрезентативац Мађарске.
Поред четворице српских фудбалера у избору се налазе и већ велика имена попут Џуда Белингема, више од 100 милиона евра плаћеног појачања Реал Мадрида, Џамала Мусијале, будућег лидера минхенског Бајерна и Гавија, предводника нове генерације Барселоне.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала