Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Гашић: Знамо ко је убио Оливера Ивановића, штити га Немачка

© Tanjug / Драган КујунџићОливер Ивановић 10. маја 2017.
Оливер Ивановић 10. маја 2017. - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
Пратите нас
Министар полиције Братислав Гашић изјавио је данас у Скупштини Србије да се зна ко је убица Оливера Ивановића и да је под немачком заштитом.
"Ми тачно знамо ко је убица и тражили смо од немачких органа, под чијом је заштитом тај човек, да нам дају податке. Имамо слике са аеродрома Тирана када је слетео, када је ушао у Приштину, у стан. И наше питање је стално било нашим партнерима, пријатељима нашим, дајте нам снимке сателитских камера, кажу не може била је магла. Па у Лондону је магла 350 дана у току године, сад је један дан у Косовској Митровици, па кажу била је магла, па не могу да нам дају. Дајте нам снимке. Дајте укључите нас у истрагу око свега тога", рекао је Гашић у Скупштини Србије наводећи да је то резултат заједничког рада Тужилаштва за организовани криминал, МУП-а и БИА.
"То што су недоступни нашим органима не значи да неће моћи да буду процесуирани, али је случај решен", додао је Гашић.
Он је одговарајући на питања опозиције рекао да је важно да нагласи и једну по њему битну ствар.
"Нико од вас који седите са те стране се није дружио са Оливером Ивановићем, колико су се дружили Александар Вучић и Бата Гашић. Нико од вас није водио рачуна о његовој породици док је Ивановић био у затвору, колико је водио председник Вучић, и његова породица то зна. Али је најлакше да се о томе прича", рекао је Гашић.
Лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. у Косовској Митровици. Он је погођен са пет метака у груди и подлегао је повредама у болници.

Гашић о снимку са наплатне рампе и случају “Крушик”

Гашићје говорио и о снимцима са наплатне рампе Дољевац где је страдала Станика Глигоријевић, али и о наводној афери у фабрици Крушик.
Он је, говорећи о снимцима, казао да су све четири камере на захтев тужилаштва предате одмах и да је измишљена прича о два минута.
"Јасно се види, чак је МУП гледао и камере са бензинске пумпе, када се види да Зоран Бабић улази на задња врата са десне стране, временски је све апсолутно тачно, али је лепо да се измисли прича о два минута", рекао је Гашић.
Министар је навео да се види и возач Зорана Бабића који је осуђен, како излази из аута, а такође се види како износе и њега и Станику Глигоријевић.
"Добро људи шта је проблем са овим? Будите фер, па реците. Кажу, неко је нешто мењао? Ево, ја вас позивам дођите да видимо са експертима И ИТ стручњацима, да видимо да ли је неко у Путевима Србије могао да промени било шта", рекао је Гашић.
Како је истакао, одговорно тврди да се ништа не може пронаћи.
Гашић се осврнуо и на спекулације у вези са Крушиком, рекавши да су БИА, МУП и Тужилаштво за организовани криминал заједно били у Радној групи, као и да је урађена комплетна анализа Крушика.
"И малопре је неко од народних посланика рекао нама су индустријском шпијунажом изашли подаци из Крушика, а нисмо установили неправилности. Да ли је било оца бившег министра полиције као посредника у нечему? Па И то вам каже у тим књигама, али злоупотреба на штету Крушика, на штету државе нема", констатовао је Гашић.
Када је реч о запосленом Крушика који је остао без посла, Гашић је рекао да је ухапшен због доказане индустријске шпијунаже, а све у корист наменске индустрије Бугарске.
"Сетите се тада да је изашла прича како Србија продаје оружје Украјини и нико није рекао, извините, није тачно, али зато су милијарде отишле Бугарској наменској индустрији”, рекао је Гашић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала