- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак и даље не мора да стрепи за прво место – Алкарас је признао: „Било ми је тешко на трави“

© AP Photo / Adam DavyКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас, шпански тенисер, тешком муком изборио је друго коло турнира у Квинсу, а потом је и сам признао да му је тешко да игра на трави. Алкарас би освајањем трофеја у Лондону могао да преузме прво место на АТП листи од Новака, али с обзиром на то у каквог је форми та титула није близу.
После меча против Новака Ђоковића на Ролан Гаросу било је јасно да Карлос Алкарас колико год био талентован и изузетан тенисер и даље има тренутке падова после којих се тешко врати у меч. После грчева против Новака Шпанац није био исти играч па је уследило питање на које се са нестрпљењем чекао одговор. Како ће Алкарас играти на трави?
Млади Шпанац на тој подлози одиграо је само шест мечева и то само на Вимблдону, док је ове године по први пут одлучио да се за престижни Гренд слем спреми у Квинсу.У првом мечу није играо свој најбољи тенис.
Изгубио је први сет од Арутра Риндеркнеша, а онда до преокрета дошао после велике борбе. У одлучујућем сету Франуцз је имао брејк предности, али је Алкарас успео још једном да се врати и после тај-брејка прође у друго коло. Карлос је после меча истакао да му је било јако тешко.
„Било ми је заиста тешко на почетку да прилагодим своју игру трави. Тешко ми је да играм овде, иако уживам у игрању на трави и на Квинсу. То је турнир који сам заиста желео да играм. Била је ово добра партија за мене у првом мечу на трави“, рекао је Алкарас.
Долазак на турнир у Квинсу један је од испуњења дечачког сна за момка из Мурсије.
„Никада нисам играо ниједан турнир на трави, осим Вимблдона. Гледао сам овај турнир на ТВ-у и увек је изгледало да је прелепо место за игру и боравак. Уживам у свакој секунди овде. Публика је била невероватна, као и терен“, истакао је Алкарас.
Иако истиче да је задовољан својом игром, Алкарас ће морати да подигне ниво игре за неколико степеника уколико жели да постигне добар резултат на турниру. У наредном колу противник му је Јиржи Лехечка, а онда се ређају све тежи ривали.
У четвртфиналу могао би да се састане против Григора Димитрова или Франциска Серундола, а онда ће полуфинале бити или прекретница. Шампион Штутгарта, турнира који се игра на трави, Френсис Тијафо могао би да буде Алкарасов противник, а с обзиром да је Американац у форми Алкарас ће га тешко победити са игром какву је показао против Риндеркнеша.
Још увек, Новак Ђоковић не мора да брине за прво место, јер и уколико победи Тијафоа, Алкараса у финалу може да сачека Холгер Руне, што би био прави спектакл и прилика да се младе наде покажу на трави.
Анкета
Ко ће освојити трофеј АБА лиге, Партизан или Црвена звезда?
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Руска тенисерка Анастасија Потапова  - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
СПОРТ
Мудра Анастасија „преварила“ Украјинку – и осветила се за Сабаленку
Новак Ђоковић Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2023
СПОРТ
Алкарас једва преживео „Новакове ране“ – у тај-брејку до победе на трави
Патрик Муратоглу, лево, гледа меч Серене Вилијамс - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2023
СПОРТ
Славни тренер је јасан – објаснио је зашто је Ђоковић најбољи икада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала