- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Српске лавице“ су испоштовале план, а Марина поручује: Морамо да гриземо!

© Фото : ФИБАМарина Маљковић – ОИ Токио
Марина Маљковић – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
Пратите нас
Кошаркашице Србије на крилима Јоване Ногић елиминисале су Велику Британију у осмини финала Евробаскета и наредна препрека биће им Белгија. Селекторка „српских лавица“ Марина Маљковић поручила је да је одлично упозната с врлинама и манама наредног ривала који ће бити најтежа препрека на путу ка одбрани злата.
Пала је Велика Британија резултатом 66:60, чиме су кошаркашице Србије избориле место међу осам најбољих на Старом континету, што је био императив после пораза од Мађарске и изабраног тежег и дужег пута.
Али, све то је прошлост и Велика Британија која је била озбиљан ривал је архивирана, а Марина је после меча констатовала да је најбитније да је испоштован договор из свлачионице, упркос томе што су се и даље провлачиле грешке које не би требало да се дешавају.

„Једна изузетно тешка утакмица и ништа мање тешка од оне са Мађарском. Ова екипа се гради од 2019. године, имају сјајне играчице. Нисмо блистале, много смо се намучили, али четвртфинале је ту. Срљали смо у нападу, правили неке грешке у одбрани, али смо се макар скупили да победимо ову утакмицу, после тог болног пораза од Мађарске. Испоштовале смо план, било је грешака које су недопустиве. Успеле смо да исконтролишемо скок који је њихово највеће оружје на овом турниру. Управо су доминирале у том сегменту на турниру“, поручила је Марина.

Анкета
Ко ће освојити трофеј АБА лиге, Партизан или Црвена звезда?
После свега дана паузе, већ у четвртак ће српске лавице поново на паркет, где ће им ривал од 15 часова бити репрезентација Белгије. Маљковићева поручује да она, њен тим и српске кошаркашице одлично познају следећу препреку на путу ка пласману у полуфинале Евробаскета.
„Знамо све о Белгији. Њихову најбољу играчицу тренирам у Фенербахчеу и носилац је тима. Они су све време у врху, са нама, Француском и Шпанијом. Главни су фаворити за злато, имају МВП-ја Евролиге, знамо их у душу. Биће то изузетно тежак меч, али хајде да не стајемо. Они су фаворити, а ми морамо да гриземо“, јасно је поручила Марина Маљковић.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Србија и Велика Британија - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
СПОРТ
Јованина рапсодија која је „сломила“ Велику Британију /видео/
Србија и Велика Британија - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2023
СПОРТ
Ногић „написала дипломски“ против Британки – Србија у четвртфиналу Евробаскета!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала