- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Снажна експлозија у Паризу: Избио пожар, уништена зграда, 29 повређених /видео, фото/

© AP Photo / Christophe EnaЕксплозија и пожар у Паризу
Експлозија и пожар у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
Пратите нас
Снажна експлозија одјекнула је данас у Паризу након чега је избио пожар у неколико зграда. Повређено је најмање 16 људи, од којих је седморо тешко.
Полицијска управа Париза упозорила је људе да избегавају то подручје. Француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманин рекао је да се догодио пожар у петом арондисману Париза у близини Универзитета Сорбона.
Очевици сведоче да је експлозија изазвала ватрену лопту висине између 20 и 30 метара. Како додају, зграда у којој се догодила, готово је потпуно уништена
Локални медији преносе да има најмање 29 повређени, од којих је четворо у тешком стању, док се за две особе трага. Како наводе, обрушио се део Америчке академије у Паризу, која се налази прекопута болнице Вал де гра, у улици Сан Жак.
Како је изјавила тужилац Лаура Беко, експлозија се догодила у самој згради у којој се налази Америчка академија, а узроци се истражују.
Према сазнањима француских медија, истражитељи за сада разматрају више теорија шта је узрок експлозије. Једна, која је за сада најизгледнија, је да је узрок цурење гаса, али се испитује и чињеница да су сигурносне камере непосредно пре експлозије снимиле човека како је утрчао у зграду у којој се експлозија догодила.
Америчка академија је двојезична школа дизајна која се налази у познатој Латинској четврти Париза.
Полиција и војска блокирали су подручје у ком се догодила експлозија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала