Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ухапшен Србин из околине Грачанице

© AP Photo / Marjan Vuceticкосовска полиција
косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
Пратите нас
Тзв. косовска полиција ухапсила Драгишу Миленковића из околине Грачанице под оптужбом за ратне злочине, потврдила је за РТС породица ухапшеног.
Кажу да су полицајци били насилни приликом хапшења.
Припадници специјалних јединица упали су око поднева у његово двориште.
Цео крај су држали у блокади и нису дали никоме да приђе, а онда су извели Миленковића, јавља дописник РТС-а.
Породици је образложено да се Миленковић хапси због ратног злочина над Албанцима које је наводно малтретирао док је радио као чувар у затвору у Липљану.
Како су комшије потврдиле, полицајци су питали Миленковића који му син служи Војску Србије.
У породичну кућу стигла је екипа хитне помоћи. Супрузи ухапшеног Србина је позлило, указују јој помоћ.
У кући је направљена преметачина у потрази за оружјем. Ухапшени Миленковић је отац троје деце.
О хапшењу Драгише Миленковића огласила се и тзв. косовска полиција. Како су навели у саопштењу, „за мушкарца Д. М. обезбеђени су докази за постојање основане сумње да је у саучесништву са другим припадницима, у својству службених лица (чувар затвора) у Приштини и у затвору Липљан, на систематски начин, вршио тортуру, физичко и психичко насиље, злостављање, нехумано и по живот опасно малтретирање албанских затвореника“.
Како наводе из тзв. косовске полиције, током претреса његове куће заплењени су пиштољ „застава“, 136 метака, војни нож, метална шипка, документа, белешке, телефон...

Канцеларија: Хапшење још једног Србина брутална демонстрација силе

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да је хапшење још једног Србина на простору Косова и Метохије, овога пута у Грачаници, брутална демонстрација силе и неправде од стране антисрпског режима Аљбина Куртија у Приштини који свој терор и тензије са севера сада жели да прошири и јужно од Ибра.
"Драгиша Миленковић (51) из Кишнице, надомак Грачанице, ухапшен је у склопу Куртијевог плана одмазде над Србима, којима из дана у дан загорчава живот не би ли их натерао да напусте своја вековна огњишта", саопштила је Канцеларија.
Они наводе да је Драгиша узоран отац, супруг и син и одведен је из породичног дома наочиглед супруге којој је због тога позлило.
Има троје деце и како сведоче његове комшије никада земљу на којој живи није продао.
Канцеларија за КиМ наводи и да ће одмах ухапшеном Србину обезбедити адвоката и сваки други вид подршке како би доказао своју невиност и како би антисрпски потези Куртија били разобличени.

Српска листа: Нико не жели да заустави прогон

Нико од представника међународне заједнице не жели да заустави прогон српског народа на Косову и Метохији, наводи се у реаговању Српске листе на данашње хапшење Драгише Миленковића у Грачаници.
„Док међународни представници јадикују на састанцима без жеље да зауставе антисрпски режим Аљбина Куртија у протеривању српског народа, дотле он наставља са произвољним и неоснованим хапшењем Срба“, пише у саопштењу СЛ.
У саопштењу стоји да је Драгиша Миленковић ухапшен без доказа и да је лов на Србе настављен по устаљеном рецепту Аљбина Куртија.
„Данас је тако, без икаквих доказа, у Грачаници ухапшен Драгиша Миленковић, отет од своје породице, супруге и деце, и одведен у непознатом правцу без икаквих предочених доказа о његовој кривици. Као по устаљеном рецепту, Куртијев режим наставља са ловом на Србе пред очима међународне заједнице која анемично ћути и даје простор Куртију да прогони Србе, док Еулекс глуми статистички завод који у своје извештаје додаје једно по једно име часног Србина“, наводи се.
Из Српске листе поручују да се српски народ неће предати и да ће се борба за права Срба на Космету наставити.
Ма колико настојали да политиком свршеног чина доведу српски народ у немогућу ситуацију за опстанак на овим просторима, и навикну нас на ове отмице, нећемо престати да се боримо за своја права и тражимо слободу за нашу неосновано ухапшену браћу, чија је једина кривица српска националност.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала