- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Зашто Хрвати не летују у Хрватској

CC0 / Pixabay / Брач
Брач - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
Пратите нас
Широм далматинске обале и острва ових дана отказују се резервације за летовање због високих цена смештаја, пишу хрватски медији, наводећи да Хрвати све чешће бирају јефтиније медитеранске земље.
Четворочлана породица за летовање у Хрватској у сезони треба да издвоји 1.200 евра за седам дана у приватном смештају, а за хотел чак око 4.000 евра, наводи „Слободна Далмација“, напомињући да у Египту и Тунису слична понуда кошта од 280 до 1.400 евра.
У тамошњем all inclusive смештају, укључујући и авионску карту, може да се летује за 600-700 евра по особи док у Хрватској за тај износ може да се добије полупансион.
Како се додаје, када је реч о високим ценама на хрватској обали, Дубровник се налази у самом врху.

Скупе атракције

Први човек Туристичке заједнице (ТЗ) града Дубровника Миро Драшковић наводи да свака кућа има своју пословну политику у коју се ТЗ не може мешати.
По питању цена у односу на конкурентске дестинације, из ТЗ-а истичу податак како је Дубровник заузео 16. место у анкети „Post Office City Costs Barometer“ међу 35 европских градова.
Та анкета узима у обзир просечне цене смештаја, хране, пића и атракција и показује да је Дубровник град са изузетно скупим туристичким атракцијама, али са јефтинијом храном и пићем, ако се упореди са, рецимо, Ницом, Бечом и Хелсинкијем.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала