- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Под истрагом тренер који је нападао Ђоковића и учествовао у хајци на Русе

© AFP 2023 / Emmanuel DUNANDЛесја Цуренко
Лесја Цуренко - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
Пратите нас
Лесија Цуренко, украјинска тенисерка, објавила је да је ВТА спровела истрагу против њеног тренера Никите Власова, а чак и у тој ситуацији Украјинка је покушала да објасни како систем од ње жели да направи жртву.
Када је Лесија Цуренко у марту предала меч Арини Сабаленки на Мастерсу у Индијан Велсу као разлог навела је напад панике, а кривца за то пронашла је у Белорускињи и Стиву Сајмону, директору ВТА.
Сајмон је Украјинки покушао да објасни да руске и белоруске тенисерке имају своје мишљење које њу не треба да занима на шта је она бурно реаговала, а подршку јој је пружио и Никита Власов.
Тренер украјинске тенисерке осудио је Сајмона, а сада је Цуренко добила информацију да је Власов под истрагом на шта је бурно реаговала.
„Шокиранa сам. Већ сам контактираla своје адвокате да разговарамо о даљем поступању. Мој тренер је покренуо истрагу о поступцима Стива Сајмона. Поднео је званичан захтев ВТА за отварање случаја, a данас сам добила писмо у којем сам обавештена да је покренут случај против мог тренера“, рекла је Цуренко.
Власов је јавности познат и као човек који је срамно напао Новака Ђоковића, осудивши га због тога што се српски ас није огласио поводом ситуације у Украјини. Тренер Украјинке био је у мањини када је реч о разумевању за несхватљиве потезе тенисерке попут повлачења у Индијан Велсу, а Цуренко намеће да је ВТА желала да склони једниног човека који ју је подржао.
„Одлучили су да се једноставно отарасе једине особе која је говорила у моју одбрану у овом инциденту са председником ВТА. Осећам да са таквим напором ВТА покушава да изврши притисак на мене, настављајући оно што је започео Стив Сајмон“, рекла је Цуренко.
Отишла је и корак даље па осудила Сајмона ни немајући доказ да је Власов због њега под истрагом.
„Не могу да верујем да је у цивилизованом свету још увек могуће видети такве прљаве игре и да председник компаније на било који начин покушава да избегне одговорност за сопствене поступке и да не бежи од употребе било каквих средстава“, рекла је Цуренко.
Новак Ђоковић освојио је 23. грен слем титулу на Ролан Гаросу - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
СПОРТ
Новак „позлаћен“ после историјске титуле: „Још увек надреално“
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
СПОРТ
Муке по Федереру – не може да призна да је Ђоковић најбољи: „Тешко је...“
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
СПОРТ
Српско-руски спектакл окончан мислима о Ђоковићу и Федереру: „На овој подлози? Ванземаљци!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала