- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Уцена родитеља и захтев за раскид – Партизан мучи муку са својом децом

© Sputnik / Лола ЂорђевићСтадион Партизана у сумрак
Стадион Партизана у сумрак - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
Пратите нас
Генерални директор фудбалског клуба Партизан Милош Вазура изјавио је да је циљ црно-белих да у летњем прелазном року ангажују шест нових играча, али је потврдио да клуб има проблем са двојицом својих младих фудбалера.
Партизан је званично почео припреме за нову сезону. "Црно-бели" су прошлу сезону завршили на четвртом месту на табели Суперлиге Србије због чега ће играти у трећем колу квалификација за Лигу конференција.
"Свесни смо како смо завршили сезону, да је једна од лошијих у историји, да смо били четврти, што је недопустиво за Партизан. Очигледно је нешто недостајало тиму. Сутра ће се прикључити Антић, у наредним данима очекујемо играча на позицији задњег везног. Близу смо да завршимо голмана. Циљ нам је да доведемо пет-шест играча. Након овог обраћања идемо да радимо на доласку четвртог појачања. Тешко је куповати играча у јулу, а камоли у јуну, пошто сви играчи чекају понуде и не преговарају у овом тренутку. Ова три појачања која смо довели сваки је трансфер, нико није слободан. У том случају је добро када имате клуб с којим преговарате и којим је битно да што пре све заврши", рекао је Вазура на конференцији за медије.
Он је истакао да млади фудбалер Партизаном Немања Јовић није на припремама са клубом.
"Не знам шта се дешава, играч се није јавио. Некад ти играчи у медијима добијају већу подршку него клуб, што мислим да није добро. Када су у питању млади играчи, Партизан треба да добије већу подршку. То заслужује и ова управа и ми. И Влаховић, и Лукић, и Павловић, Миленковић, Живковић, сви су они могли да туже клуб па се другачије завршило. Не знам шта се дешава са играчем", рекао је Вазура.
Он је навео да Јовић поднео захтев за раскид уговора.
"Јовић је имао 10.000 евра плату. Као и сваки млади играч, кренуо је са 1.000, па 3.000, 6.000. Како улази у први тим, тако је плата расла. Имао је дуг, поднео је захтев за раскид. Ми смо предали адвокатима, сад чекамо. То је исто као да се ја један дан пробудим и кренем да тужим оца и мајку који су ме научили да једем, причам, ходам... Није нормално и не очекујем од медија да дају подршку у таквим поступцима. Није нормално понашање играча, нико није знао да постоји проблем. Стављен је био на трансфер листу. Открићемо све друге детаље везане за њега, али ћемо најпре сачекати рочиште", истакао је директор Партизана.
Клуб из Хумске је раскинуо уговор са Хамидуом Траореом, док је капитен Слободан Урошевић напустио Партизан.
"Планирамо још раскида уговора. Захвалили смо се Траореу на сарадњи. Тренер има друге планове. Морамо да се ослободимо неких играча и раскинућемо неке уговоре. На путу смо да раскинемо уговор и са Андрадеом, причали смо са његовим менаџером. Што се тиче осталих, сви су ту. Чекамо Вујачића, Саничанина и Дијабатеа да се врате са репрезентативних окупљања. Морају петорица играча да дођу до поласка у Словенију и да будемо сви на окупу", навео је Вазура.
Он је истакао да је приоритет клуба да се форсирају млади фудбалери.
"Одлуке око играча доноси спортски сектор, тренер и спортски директор. Приоритет је да се наредне сезоне форсирају млади играчи. Оно што је прилика јесте да се промовишу млади играчи, да се форсирају и играју у стартних 11. То није лако и носи одређени ризик. Морамо да форсирамо те младе играче. Ми смо једини тим који продаје фудбалере у последњих пет година. У нашем тиму има много младих играча. Тренер је дао подршку за њих да ће добити минутажу. Јасну нам је поруку тренер дао да му требају појачања да би био конкурентан. Циљ Партизана је пласман у Лигу конференција", навео је Вазура.
Вазура је на окупљању Партизана пред почетак нове сезоне открио да је Матији Поповићу (17) понуђен највећи уговор икада када је у питању млади играч.
"То је дете из Омладинске школе. Разговарали смо са оцем. Партизан није клуб који ће трпети уцене ниједног оца и док сам ја у клубу сигурно нико нећемо давати никакве проценте, а могу да кажем да се ради о 50 одсто од даље продаје. Играч је добио понуду клуба која је највећа у историји кад је у питању млади играч, јер мислимо да је велики таленат, али у овом тренутку понуда и даље стоји. Немамо никакав одговор", навео је Вазура.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала