- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Њихови животи су, нажалост, изгубљени“: Огласила се компанија власник нестале подморнице

© AP Photo / OceanGate ExpeditionsПодморница која је нестала у Атлантском океану близу Титаника
Подморница која је нестала у Атлантском океану близу Титаника - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
Пратите нас
Компанија „Оушн гејт“ објавила је да су „нажалост изгубљени животи људи“ који су били у њиховој подморници, несталој у Атлантском океану.
Како је саопштено из те компаније, верује се да су њихов генерални директор Стоктон Раш, Шахзада Давуд, његов син Сулејман Давуд, Хамиш Хардин и Пол Анри Нарголе преминули у подморници којом су ишли у истраживање остатака потопљеног брода "Титаник".
„Ти људи били су прави истраживачи који су делили дух авантуризма и дубоку страст за истраживање и очување светских океана. Наша срца су са тих пет душа и са свим члановима њихових породица током овог трагичног тренутка. Жалимо за губитком живота и среће коју су они доносили свима који су их познавали“, саопштено је из те компаније.
Контраадмирал Џон Мауџер из Обалске страже САД рекао је да су подводни дронови открили реп подморнице „Титан“ на удаљености од око 500 метара од предњег дела олупине „Титаника“ на морском дну.
„Остаци се поклапају са могућношћу да је дошло до катастрофалног губитка притиска у подморници. По овом сазнању, одмах смо обавестили породице у име Обалске страже САД. Изражавам најдубље саучешће породицама“, рекао је он на конференцији за штампу.
Подморница „Титан“ компаније „Оушн гејт“, која је превозила туристе да виде олупину Титаника, нестала је у недељу у Атлантском океану. Потрага је трајала данима. У подморници су се налазили британски милијардер Хамиш Хардинг, француски оператер подморнице Пол Анри Наргелет, извршни директор компаније „Оушн гејт“ Стоктон Раш, најбогатији Пакистанац Шахзада Давуд и његов тек пунолетни син Сулејман Давуд.
Подморница Титан која превози путнике до олупине Титаника - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
ДРУШТВО
Обалска стража САД нашла крхотине у океану: Стручњак открио који делови нестале подморнице су нађени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала