- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији се отвара прва лабораторија за проучавање идеја кинеског председника

© AP Photo / Thibault CamusКинески председник Си Ђинпинг
Кинески председник Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
Пратите нас
У Русији се отвара прва лабораторија за истраживање идеја кинеског председника Си Ђипинга. Лабораторија је основана на бази Института Кине и савремене Азије Руске академије наука (ИКСА РАН) и то је први такав научни центар ван територије Кине.
Како је рекао директор ИКСА РАН Кирил Бабајев кинеској агенцији „Синхуа“, током 2025. године би требало да се изда велика научна монографија о раду лабораторије, која ће руске читаоце и представнике руске власти да упозна са идејама Си Ђинпинга и њиховим значајем за развој Кине и за руско-кинеске односе.
Бабајев је навео да би влада Русије требало да схвати шта је идејна основа развоја данашње Кине. Истакао је да у Русији знају да идеје кинеског председника одређују политику Кине по многим правцима.

„Знамо да је ово политика која ће трајати не годину дана или две, већ много дуже. У складу са тим, она ће одредити активности Кине у дужем временском периоду“, рекао је он.

Истраживања ће се бавити идејама кинеског председника које су повезане са економијом, спољном и унутрашњом политиком, социјалном политиком, културом, уметношћу и идеологијом. Лабораторија ће бити повезана са кинеским научним центрима са којима ће одржати неколико заједничких конференција и округлих столова.
У раду лабораторије ће учествовати не само научници из Института Кине и савремене Азије РАН, већ и представници других структура, као што су Национални истраживачки институт светске економије и међународних односа Е. Примакова и Више економске школе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала