- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Посвета оцу, сузе радоснице и најрадосније вести – славље зачињено емоцијама /видео/

© Фото : АБА лига / Емилија ЈовановићДанило Анђушић
Данило Анђушић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
Пратите нас
Породица изнад свега – том поруком би могли да се опишу детаљи славља кошаркаша Партизана после освајања титуле у АБА лиги. Многи од њих су пролазили кроз тешке моменте током сезоне, али су уз породицу, саиграче и екипу успели све да преброде и на крају да се радују вредном трофеју.
Један од момака који је летос први пут постао становник Београда је Аустралијанац Данте Егзум, кошаркаш великог талента, али и лоше среће у претходним годинама, како са повредама, тако и са избором клубова.
Срећа му се коначно осмехнула у Београду, не само да је његова породица, на челу са оцем Сесилом добила најбољи могући дочек и третман, о чему сведоче и чињенице да је он био чест гост утакмица, већ ће из српске престонице отићи и богатији за још једног члана.
Не само што је на терену поразио највећег ривала Црвену звезду у драми са пет чинова, већ му је супруга по уласку на терен дала фотографије ултразвука које показују да ће постати родитељи.
Присутни новинари на паркету су моментално искористили прилику да питају Дантеа да ли ће можда детету дати српско име.
„Не знам, видећемо. Сада желим само да уживам и онда да одморим с породицом“, поручио је кратко кошаркаш црно-белих.
Оно што вероватно брине све навијаче Партизана јесте да ли ће Егзум и наредне сезоне носити црно-бели дрес, с обзиром на понуде од којих се највише прича и помиње она из Атине, одакле вреба Панатинаикос.
Навијачи су скандирали Егзуму да остане и наредне сезоне, на шта је он рекао да има времена за све.
„И даље 'варим' све. Желим прво да се вратим у Лос Анђелес да одмори мало после овако дугачке и напорне сезоне. Знам да се помињу неки клубови, али тренутно сада ништа не знам“, рекао је Данте.
Егзум је у петом мечу финалне серије АБА лиге убацио 10 поена, имао је два скока и пет асистенција за нешто мање од 20 минута проведених у игри.
Нешто мању минутажу и улогу током сезоне имао је повратник у Партизан, Данило Анђушић, момак великог срца које често није било довољно чврсто да издржи притисак и очекивања које носи црно-бели дрес.
После утакмице је, носећи млађег сина у рукама, остао у сузама, у неколико наврата је брисао очи и покушавао да обузда емоције које су се накупљале током веома тешке и захтевне сезоне.
„Ово ми је први трофеј откад сам постао отац, посвећујем га породици која је била уз мене и у најтежим тренуцима каријере“, рекао је са сузама у очима емотивни Анђушић.
Актуелна сезона је била посебна и за Уроша Трифуновића, потенцијалног репрезентативца Србије и момка који је својим залагањем и талентом остао један од ретких домаћих играча који је преостао у црно-белом дресу после прве повратничке сезоне Жељка Обрадовића.
Са много чиме се борио млади кошаркаш, како на терену тако и ван њега, али када је било битно, у финалној серији АБА лиге, био је на висини задатка, једнако као и у моментима када је његов отац Александар Трифуновић, некадашњи кошаркаш и актуелни тренер, водио борбу за живот после можданог удара.
„Нећу пуно да причам, заслужили смо титулу тимски и појединачно. Посветио бих титулу навијачима и посветио бих титулу свом оцу“, навео је Урош.
Са сузама у очима славио је титулу и Матијас Лесор, чија породица је недавно напустила Београд, али су и они дали велики допринос сјајним партијама снажног центра током сезоне и у АБА и у Евролиги.
Дакле, породица изнад свега!
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
СПОРТ
Најтежи посао са најлепшим исходом
Богдан Диклић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
СПОРТ
Богдан Диклић: Волим Партизан, али поштујем Звезду /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала