- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ позива борце Вагнера: Не правите грешке, не слушајте наређења Пригожина већ га приведите

© ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадник Федералне службе безбедности Русије
Припадник Федералне службе безбедности Русије  - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
Пратите нас
Руска Федереална служба безбедности позвала је све припаднике војне групације Вагнер да не доносе погрешне одлуке, да не спроводе било какве оружане акције против руског народа и не извршавају незаконита и издајничка наређења Евгенија Пригожина већ да предузму мере како би га привели.
„Изјаве Пригожина фактички представљају позив за покретање грађанског сукоба на територији Руске Федерације и представљају забадање ножа у леђа руским војницима који се боре против профашистичких украјинских снага“, наводи се.
ФСБ је такође потврдио и да је покренут кривични поступак против Пригожина према члану 279 руског кривичног кодекса, а како преносе медији, за то је предвиђена затворска казна од 12 до 20 година.

Суровикин поручио Вагнеровцима: Вратите се на своје положаје

Огласио се и командант здружених снага Русије у зони специјалне војне операције, генерал Сергеј Суровикин који се такође обратио борцима Вагнера позвавши их да обуставе своја дејства јер ће противник то искористити у своју корист.
„Док није касно, потребно је повиновати се наређењима председника Руске Федерације, зауставити конвоје и вратити их на своје положаје. Проблеме је неопходно решавати искључиво мирним путем под руководством клавнокомандујућег руским снагама Руске Федерације“, нагласио је он у видео обраћању.
Зграда руске Федералне службе безбедности (ФСБ) у Москви. - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
Специјална операција у Украјини
ФСБ покренуо кривични поступак против Пригожина због позива на оружану побуну
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала