- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Гашић и Јурић потписали Меморандум о сарадњи - све смо ближе Амбер алерт систему

© Фото : Спутњику уступио Центар за несталу и злостављану децуНакон активирања система у 96 одсто случајева нестало дете се пронађе у првим сатима након нестанка.
Након активирања система у 96 одсто случајева нестало дете се пронађе у првим сатима након нестанка. - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић потписао је данас Меморандум о сарадњи са председником Центра за несталу и злостављану децу Игором Јурићем, којим ће се допринети развоју стратегије у вези са превенцијом везаном за вршњачко насиље и малолетничку делинквенцију.
Том приликом Гашић је рекао да ресорно Министарство снажно подржава све активности којима чувамо миран и срећан живот сваког детета.
"Драго ми је што смо нашу већ добру сарадњу овим меморандумом подигли на још виши ниво. Један од приоритета Министарства унутрашњих послова јесте безбедност деце и наши припадници врло предано раде на превенцији малолетничке делинквенције, вршњачког насиља, сваког облика насиља над децом. Спроводимо разне превентивне активности. Едукујемо децу шта је насиље, које све врсте насиља постоје, како да се заштите и коме да се обрате за помоћ и подршку", поручио је Гашић.
Гашић је истакао да Министарство унутрашњих послова има капацитете, знања, вољу и истрајност када је заштита деце у питању.
"Веома смо посвећени свим областима безбедности деце. Једини начин да децу вратимо на прави пут је да са њима разговарамо, радимо, и да им изнад свега покажемо да смо увек ту за њих и да могу да нам верују. Деца нису свесна свих опасности које свет носи, нису свесни и упознати са тамном страном дигиталног света. Зато смо ми ту како бисмо их информисали о томе", изјавио је Гашић.
Председник Центра за несталу и злостављану децу Игор Јурић нагласио је да је веома важно да рад невладиног сектора буде подржан од стране доносиоца одлука, јер је тако могућност остваривања коренитих промена много већа.
Како је рекао, већ на првом састанку је конкретизован један велики и значајан број ствари везаних пре свега за имплементацију Амбер алерт система.
"Затим смо као организација добили контакт тачке за брже реакције самог Муп-а када ми имамо одређена сазнања везана за злостављану децу или генерално проблема са децом. Сада смо ближи развијању једне стратегије која ће се заснивати на раду превенције везано за вршњачко насиље и малолетничку делинквенцију", рекао је Јурић.
Како је рекао увођење Амбер алерт система очекује се 1. новембра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала