- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски син се вратио коренима: „Поносан сам“

© Фото : Printscreen/Youtube/Crvena zvezda TVМарко Стаменић Звезда
Марко Стаменић Звезда - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
Пратите нас
Црвена звезда наставља из дана у дан да промовише нове фудбалере, а репрезентативац Новог Зеланда Марко Стаменић са којим је још зимус договорена сарадња, сада је дочекао промоцију на Маракани.
Марков отац је рођен и одрастао је у Новом Саду, те он поседује српски пасош што Звезди олакшава посао да не троши место на странца, већ ће он у Суперлиги бити регистрован као бонус.
Први се медијима на стадиону „Рајко Митић“ обратио српостски директор Митар Мркела који је изразио задовољство због трансфера бившег универзалца Копенхагена, који је прошле сезоне осетио шта значи играње у Лиги шампиона. Такође, Звезда је с још неколико европских клубова водила и добила битку око потписа талентованог и стаменог Стаменића.
„Марко је јш зимус потписао, а овог лета је стекао право играња за Звезду. Млад играч, репрезентативац Новог Зеланда који има искуство играња на међународној сцени, што потврђују четири меча одиграна у Лиги шампиона. Има и српски пасош, у Суперлиги ће бити бонус играч. Може да одговори захтевима на више позиција када је средина терена у питању, чак може да игра и на позицији штопера што је играо у Копенхагену. Потписао је уговор на четири године“, поручио је Мркела.
Стаменић има само 21 годину и представља залог за Звездину будућност, актуелни шампион Србије и освајач дупле круне има велике амбиције наредне сезоне где ће бити директан учеснике групне фазе Лиге шампиона.
„Срећан сам што сам овде, моје прве импресије су фантастичне. Велики коменат за мене и моју породицу, сви смо поносни што сам дошао у Црвену звезду. Мој отац је из Србије, уживам што сам овде. Отац ми је рођен и одрастао је у Новом Саду. После се преселио на Нови Зеланд, провео је лепих 18 година и тамо је упознао моју мајку, и касније су добили мене. Уследила је селидба у Европу, три године сам провео у Данској у Копенхагену и сада сам у Звезди. Радујем се што ћу имати прилику да упознам културу земље у којој је рођен и одрастао је мој отац“, поручио је Стаменић, који се обавезао на четворогодишњу верност црвено-белима.
Не бежи Стаменић од одговорности и притиска, свестан је да ће тим који доминира српским фудбалом и жели да направим искорак на европској сцени имати висока очекивања од њега.
„Одлично разумем улогу и јасан ми је сваки задатак. Морам увек да будем на располагању, на свакој позицији, били то нападач, везни или штопер. Најбоље се осећам на средини терена или као штопер. Очекујем да ћу напредовати из године у годину, и видећемо где ће ме то одвести“, поручио је бивши члан данског Копенхагена.
Нема Стаменић страх од тога ко би могао да западне Звезди у Лиги шампиона.
„Нисам претерано размишљао о томе против кога ћемо играти. Звезда је велики клуб, као екипа гледамо себе и наше циљеве у Лиги шампиона. У сваком мечу ћемо ићи на победу, а плус је уколико се састанемо са неким од највећих клубова. Заиста сам узбуђен што ћу поново играти у Лиги шампиона“, закључио је репрезентативац Новог Зеланда, који је до сада одиграо 14 утакмица за национални тим.
Подсетимо, пре промоције Марка Стаменића Звезда је на челу са новим тренером Израелцем Бараком Бахаром већ довела Жана Филипа Красоа из гранцуског Сент Етјена, голмана Омрија Глазера из Израела, као и Едмунда Ада који је стигао из суботичког Спартака.
С друге стране, Љутице Богдана напустили су Милан Борјан који је отишао на позајмицу у Слован Братиславу, Александар Пешић је потписао за Ференцварош, а Вељко Николић се преселио на Кипар, где ће бранити боје Ариса из Лимасола.
Селектор репрезентације Србије  Младен Крстајић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
СПОРТ
„Спачек“ је слаб алиби за потрес у Сарајеву – да ли је време за „највећег Бугарина“ међу Србима?
Репрезентација Русија - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
СПОРТ
Где су и шта раде хероји Русије из 2008?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала