- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Остоја о Жељку, навијачима, дугу и амбицијама наредне сезоне: „Напашћемо Ф4 Евролиге“

© Фото : КК ПартизанОстоја Мијаиловић
Остоја Мијаиловић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
Пратите нас
Председник Партизана Остоја Мијаиловић обратио се припадницима „седме силе“ након освојене титуле у АБА лиги. Одговорио је и на питање Спутњика да ли ће црно-бели покушати да задрже окосницу тима за нови напад на Евролигу, било је говора о финансијама, али и о томе колике доноси рад са Жељком Обрадовићем.
Остоја који је такође био заливен пивом и водом, што се могло приметити по његовој фризури и натопљеној кошуљи, изразио је посебну захвалност навијачима, поменуо је и помоћ државе.
Није крио задовољство Остоја Мијаиловић због свега кроз шта је прошао Партизан ове сезоне. Како је открио, два циља су била постављена на старту сезоне и оба су остварена.
„Честитам свим партизановцима после 10 година освојена титула АБА лиге. Једна велика титула, мислм да је то на радост свих партизановаца. Стварно, шест година једног тешког и мукотрпног рада, хвала свим спонзорима, хвала држави која нас је подржавала свих ових година, хвала свакоме ко је дао допринос да се овај резултат коначно врати у Партизан. Изгубила се свака нада 2017. године да Партизан икада више ишта може да уради, био је просто угашен клуб. Заиста шест година рада и шта је све прошло кроз моју главу и кроз главу свих ових људи да бисмо дошли до овог тренутка, радост је велика. Ми смо ове сезоне зацртали два циља. Један циљ је био Топ 8 после пуно година повратка у Евролигу, други циљ је био да освојимо АБА лигу. У потпуности смо ову сезону успешно завршили, по плану смо све завршили и мислим да је ово на радост свих партизановаца. Евролига је следеће године загарантована, прошле године смо отишли да играмо на вајлд кард и платили смо је 500.000 евра, ове године смо је заслужили освајањем АБА титуле. Хвала Жељку Обрадовићу, хвала овим момцима једној сјајној генерацији који су дали су све од себе и просули су пуно зноја да пре свега имамо предност домаћег терена и да пред нашим навијачима освојимо титулу. Ова титула је доста већа, самим тим што је скоро пред скоро 25.000 људи, где је оборен сваки рекорд у АБА лиги сигурно, можда и у европској кошарци пред нашим навијачима освојена титула. Идемо даље, радимо даље, морамо даље да подижемо систем. Верујемо у људе који седе у Партизану и захвалио бих се људима који су у менаџмент и и управном одбору, људи који су привредници, који су својим новцем помагали ову сезону. Заиста хвала свима од срца, заиста хвала навијачима преко пола милиона навијача је ове године је гледало утакмице Партизана у Арени и 99,99 њих су платили карте. Заиста им хвала од срца“.
Прво питање односило се на то како ће да се слави титула и колико?
„Па ми ћемо славити у кругу породице вечерас, а заказаћемо славље за наше навијаче. Велика подршка без њих не бисмо ништа урадили“.
Постављање нових циљева за наредну сезону?
„Ми ћемо за месец дана имати скупштину клуба имаћемо управни одбор, ми смо систем који функционише ставићемо све ствари на сто. Мислим да ћемо се следеће године трудити да одемо на фајнал-фор и да поновимо историју. Партизан је четири пута играо фајнал-фор, ове године је био на корак да оде на фајнал-фор и питање шта би се тада догодило. Ми смо освајачи Евролиге, и мислим да припадамо и јесмо сада у елити, најбољих клубова у Европи. Имамо такав систем организације, ето вечерас није пао ниједан упаљач пред 25.000 наших људи. Мислим да је то велика ствар за све нас, хвала за организацију људима који су у менаџменту клуба. Ви видите све ово што је на терену, али велика је припрема свега овога. Захвалио бих се Горану Грбовићу и Арени који су нам пружили огромну подршку ове сезоне око организације. Има ту пуно људи иза које јавност не види којима се заиста од срца захваљујем. Још једном хвала држави на неизмерној помоћи.
Рекли сте током сезоне да би стадион ЈНА био мали за навијаче Партизана, да ли је Арена довољна за Партизан за наредну сезону?
„Било је скоро 25.000 људи изаћи ће званични извештај. А ја сам сигуран да смо играли у Хумској 1 да би 100 посто стадион био пун, и да стадион био мали. Овакву публику нема нико у свету, ни НБА екипе завиде Партизану на овим бројкама. Тако да ја не лажем, то статистика говори“.
На питање репортера Спутњика да ли ће Партизан покушати да задржи водеће играче следеће сезоне, Остоја Мијаиловић је одговорио:
„Ми ћемо дати све од себе, ја сам то говорио почетком сезоне. Рад са Жељком Обрадовићем се исплати, пре свега играчима који дођу у Партизан. Сви су одрасли, сви вреде више и ми оне које будемо хтели да задржимо мораћемо да платимо више него што су вредели претходне сезоне. Али то је када радите са најбољим тренером у Европи, просто је то и када идете у школу код најбољих учитеља ви будете најбољи ђак, то је потпуно нормална ствар. Даћемо ми све од себе, колико буде било реалност толико ћемо урадити“, рекао је Остоја.
Председник Партизан је у истом том питању сам иницирао причу о финансијама и пореском дугу, али и амбицијама у будућности.
„Оно што је важно да финансијски стабилизујемо клуб. Ми смо ове сезоне ван пореског дуга све дугове мање-више санирали и вратили. Ову годину ћемо исплатити све обавезе из ове сезоне, не дугујемо ниједну плату из претходних сезона. Боримо се са пореским дугом имамо скупљено скоро два милиона евра на рачуну, ући ћемо у порески репрограм и сигуран сам да ће држава изаћи у сусрет и да ћемо и то решити. Мој циљ је да Партизан не остане после мене да не постоји, него да и после мене када ја одем из Партизана остане снажан клуб као неко привредно друштво које послује у плусу и живи од сопствених прихода“, рекао је за крај Остоја Мијаиловић.
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
СПОРТ
„Ко је то?“; „Чу, ко је...“ /видео/
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
СПОРТ
Обрадовић: Показали смо да и са нормалним буџетом може доста да се направи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала