Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Звечан: Акција тзв. косовске полиције, Росу специјалци блокирали насеље Колонија

© AP Photo / Marjan VuceticПрипадници РОСУ на северу Косова и Метохије
Припадници РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
Пратите нас
Такозвана косовска полиција блокирала је насеље Колонија у Звечану, што је узнемирило грађане, који су помислили да се ради о новој акцији хапшења Срба на северу Косова и Метохије.
У насеље Колонија вечерас је дошло неколико возила Росу специјалне јединице и блокирало један део Колоније, јавили су читаоци Спутњика. Припадници тзв. косовске полиције нису дозвољавали да се приђе месту које је блокирано а нико од грађана није знао шта се дешава у непосредној близини њихових кућа и станова.
Појава наоружаних приштинских специјалаца узнемирила је Србе на северу Косова и Метохије, поготово што се током дана већ десило хапшење Н.О у Косовској Митровици.
Непосредно пре акције тзв. косовске полиције у Звечану, поводом хапшења Срба огласио се и Жозеп Борељ, шеф ЕУ дипломатије, који је истакао да се ескалација ситуације наставља и да су изузетно забринути због опасне ситуације на северу Косова.

Тзв. косовска полиција о акцији у Звечану

После сат и по блокаде, тзв. косовска полиција огласила се о овој акцији.
Како је изјавио заменик командира тзв. косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани, спровели су акцију у Звечану јер им је пријављен сумњив аутомобил у ком се наводно налази експолозивна направа. Он је рекао да се очекује долазак контрадиверзионог тима Кфора, те да ће се после тока специјалци напустити ту локацију.
И министар унутрашњих послова у привременим приштинским институцијама Џелала Свечља огласио се овим поводом на друштвеним мрежама. Он је казао да је у овом аутомобилу пронађена значајна количина оружја – „зоља“, „оса“, експлозив и муниција са униформама.
Он је објавио и фотографије аутомобила на ком су београдске таблице, а у гепеку се виде предмети који личе на оружје.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала