- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бројни лидери изразили подршку Путину и владавини права у Русији

© Sputnik / Гавриил Григоров / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
Пратите нас
Бројни лидери држава изразили су подршку владавини права у Русији, као и председнику Владимиру Путину лично у светлу дешавања везаних за војну групацију Вагнер.
Званични Техеран је саопштио да је све то што се дешава на територији Руске Федерације унутрашње питање те државе, као и да Иран подржава владавину права на целој територији Русије.
„Иран сматра да је инцидент у Русији унутрашње питање те земље, док Техеран подржава владавину права на целој територији Руске Федерације“, изјавио је представник Министарства иностраних послова Ирана Насер Канани.
И председник Турске изразио је пуну подршку корацима које предузима руско руководство. Како се наводи у саопштењу Кремља, председник Русије разговарао је телефоном са Реџепом Тајипом Ердоганом и обавестио га о ситуацији у земљи после покушаја оружане побуне.
Штавише, Ердоган је токмо разговора са Путином рекао да је Турска спремна да допринесе решавању ситуације у Русији. Ердоган је такође рекао да је важно дејствовати здраворазумски, као и да нико не би требало да извлачи сопствену корист од тренутних дешавања у Русији.
Иначе Путин је претходно разговарао и са лидерима Белорусије, Казахстана и Узбекистана.
Поред Ирана и Турске огласио се и председник Абхазије Аслан Бжанија који је рекао да у потпуности подржава мере које је предузео Путин.
И чеченски лидер Рамзан Кадиров, коментаришући ситуацију у Русији изјавио је да „побуна мора бити угушена“.
„Подржавам сваку реч председника Владимира Путина. Ако је за то потребно предузети оштре мере, ми смо спремни“, поручио је Кадиров.
Подсетимо, шеф Вагнера Евгеније Пригожин у петак је оптужио Министарство одбране за напад на припаднике његове групе и покренуо оно што је руски председник потом назвао оружаном побуном.
Руско Министарство одбране демантовало је Пригожинове наводе о нападу и упозорило припаднике Вагнера да су преварени у "Пригожиновом злочиначком коцкању и учешћу у оружаној побуни", као и да су многи њихови саборци већ уочили своју грешку и затражили помоћ да се безбедно врате у своје базе.
Ситуација у Ростову - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
РУСИЈА
Пригожин прихватио предлог Лукашенка: Припадници Вагнера се враћају у своје кампове /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала