- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нова опомена и претња за Ђоковића – Алкарас у финалу

© AP Photo / Christophe EnaНовак Ђоковић Карлос Алкарас
Новак Ђоковић Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
Пратите нас
Шпански тенисер Карлос Алкараз пласирао се у финале тениског турнира у Квинсу који се игра на трави. Он је у полуфиналу био бољи од америчког тенисера Себастијана Корде са 2:0, у сетовима 6:3, 6:4.
Ово је веома опасна ситуација по првог рекета света Новака Ђоковића који ће, уколико Алкараз тријумфује на АТП турниру у Лондону, изгубити прву позицију на АТП туру.
Да би Шпанац поново био најбољи на планети потребно је да освоји турнир, што значи да му је на путу до тог циља остала још само један препрека.
И то Алекс де Минор, Аустралијанац који је као 18. тенисер света приредио изненађење елиминисавши у полуфиналу 6. с АТП листе, Холгера Рунеа - резултат је био 6:3, 7:6(2). Подсетимо, Алкарас тренутно за Новаком Ђоковићем заостаје 420 поена.
Пошто је ово турнир из серије 500, а 20-годишњак није учествовао прошле године, титула би му донела управо 500 поена, тиме и лидерску позицију.
Корда игра добро на трави, Алкарас баш и не бриљира на овој подлози, али је успео да подигне ниво и да се наоштри пред надолазећи Вимблдон.
Финале између Алкараса и Де Минора заказано је за недељу од 14 часова и 30 минута.
Шах - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
СПОРТ
Прво место – засијао Рус под заставом Србије: „Осећај је фантастичан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала