Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Завршен протест прозападне опозиције, успостављен саобраћај код Аутокоманде

© Sputnik / Лола ЂорђевићПротест „Србија против насиља“ у Београду
Протест „Србија против насиља“ у Београду - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
Пратите нас
Осми протест "Србија против насиља", у организацији прозападне опозиције, завршен је вечерас око 21 час на Аутокоманди, а саобраћај на међународном путном правцу је успостављен.
Једна група је прво блокирала Булевар ослобођења, а друга аутопут Е 75 који пролази испод надвожњака на Аутокоманди, после чега су се спојиле и заједно наставиле блокаду међународног путног правца.
Саобраћај је претходно успостављен на Тргу Николе Пашића и околним улицама, код Скупштине Србије, као и у улици Кнеза Милоша и Немањиној којима су учесници протеста прошетали.
Протест, који је почео око 18 часова испред парламента, организовали су Демократска странка, Народна странка, Зелено-леви фронт, странка Заједно, Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана и Покрет за преокрет.
На протесту су били председник Демократске странке Зоран Лутовац, шеф посланичке групе Зелено-леви клуб Радомир Лазовић и његов страначки колега Добрица Веселиновић, лидер Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута, потпредседник Странке слободе и правде Борко Стефановић, као и председник српског покрета Двери Бошко Обрадовић.
Блокада саобраћаја је била организована у више градова у Србији и то у Шапцу, Новом Саду, Суботици, Зрењанину, Крагујевцу, Краљеву, Нишу, Пироту, Лесковцу, Врању.
© Sputnik / Лола ЂорђевићПротест дела прозападне опозиције у Београду
Протест дела прозападне опозиције у Београду - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
Протест дела прозападне опозиције у Београду
Захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националном фреквенцијом, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.
Такође, траже смену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.
Захтевају и одузимање националне фреквенције телевизијама Пинк и Хепи због, како наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.
Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала