- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пригожинов снимак напада – измонтиран

© Sputnik / Лола ЂорђевићКамера
Камера - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
Пратите нас
Снимак о наводним последицама гранатирања положаја групе Вагнер руски „Први канал“ је у специјалном издању вести оценио као „измонтиран“.
„Очигледно је да је све ово инсценирано. Први показатељ је што не постоји никакав видео доказ. Изјаве Евгенија Пригожина су објављене искључиво у аудио формату“, рекла је водитељка вести.
Такође је навела да је и Телеграм-канал „Рибар“, познат по својим истраживањима на интернету, уочио да су све мета информације аудио-фајлова исте, што показује да су ти снимци снимљени у исто време, само су објављивани постепено.
Трећи показатељ да је снимак измонтиран је чињеница да је снимак о наводним последицама напада објављен свега након 15 минута, иако је мало вероватно, чак и уз све савремене технологије, могуће за тако кратко време скупити сву информацију са лица места, анализирати је и снимити.
Подсетимо, претходно је руско Министарство одбране саопштило да су информације Евгенија Пригожина о „нападима“ на позадинске положаје групе Вагнер лажне.
Убрзо затим се огласила и руска Федерална служба безбедности (ФСБ) покренула је кривични поступак против шефа Вагнера Евгенија Пригожина због позива на оружану побуну.
Претходно је Руска Федереална служба безбедности позвала је све припаднике војне групације Вагнер да не доносе погрешне одлуке, да не спроводе било какве оружане акције против руског народа и не извршавају незаконита и издајничка наређења Евгенија Пригожина већ да предузму мере како би га привели.
Зграда руске Федералне службе безбедности (ФСБ) у Москви. - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
Специјална операција у Украјини
ФСБ покренуо кривични поступак против Пригожина због позива на оружану побуну
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала