- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рубљов пао у финалу Халеа – „бивши Рус“ направио изненађење и стигао до титуле

© AP Photo / Radivoje PavicicАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
Пратите нас
Андреј Рубљов, руски тенисер, поражен је у финалу турнира у Халеу од Александра Бублика, тенисера руског порекла који наступа под заставом Казахстана, резултатом 6:3, 3:6, 6:3. Русу је ово четврто финале ове сезоне и треће изгубљено од почетка године. Са друге стране, Бублик је стигао до друге титуле у каријери.
Када је у првом гему Андреј Рубљов стигао до брејк лотпе, деловало је да је меч отворио одлично, баш како се од њега то очекује, међутим већ у наредном гему Бублик почиње да игра знатно боље, док руски тенисер као да остаје затечен.
Казахстанац руског порекла стигао је до брејк лопте коју је искористио, а потом је лако стигао и до потврде односно до 3:0. У прва три гем Бублик је успео да упише већ осам винера па је постало јасно да тенисер руског порекла жели максимално да искористи то што се по први пут налази у финале ове сезоне.
Бублик је био одличан и на мрежи и тако задавао проблеме Андреју. Свих пет поена који су одиграни у првом делу сета на мрежи припала су Александру, а предност брејка стајала је на семафору без претње да буде уклоњена.
За само 20 минута, невероватно експресно Бублик је стигао до 5:2, а потом је у наредном гему стигао до две сет лопте и тако после 28 минута уписао 1:0 у сетовима. Није Рус толико грешио колико је Бублик погађао, током првог сета имао је 15 винера уз само три грешке док је Андреј уписао само три директна поена уз две неизнуђене грешке.
Боље је Рубљов ушао у други гем и са нулом је уз три винера стигао до гема, али оно што Русу није ишло под руку било је то што је у истом ритму наставио да игра и Бублик. Сигурнији је и прецизнији руски тенисер који је подигао ниво игре и то је донело прве проблеме на сервис противника.
Рубљов је стигао до брејк лопте, али није успео да је искористи, међутим било је јасно да је други сет донео потпуно другачију и праву борбу којој Андреј као да није присуствовао у првом сету.
Још једном Рус прави притисак на гем противника, који греши поклања Андреју нову брејк лопту. Поени на мрежи који су му у првом сету пролазили као од шале, сада су Бублику задали муку и баш на мрежи погрешио је у кључном поену после ког је Рубљов стигао до првог брејка у мечу.
Баш као што је у првом сету брејк лако потврдио Бублик, то овога пута ради руски тенисер,а онда стиже и до сет лопте коју користи после можда најлепшег поена на мечу. После одлиног ритерна морао је на мрежу, а онда је погодио волеј иако је био окренут леђима.
После одличног другог сета, Рубљов је поново посустао,а Бублик је на старту трећег сета, у другом гему искористио нервозу руског тенисера. Стигао је до три брејк лопте и искористио је трећу после сјајно одиграног винера.
Све је заличило на први сет, Бублик је повео 3:0, а невероватно је било што је и статистика била идентична као у првом сету. Тенисер руског порекла поново је у прав три гема имао чак осам винера.
Проблеми за Андреја наставили су да се нижу и поново се у четвртом гему суочио са новом брејком лоптом. Успео је да је спасе и упише први гем, међутим није било ни трага од његове претње на сервис Бублика.
Одличним сервисом Бублик је ставио тачку на финале и тако дошао до друге титуле у каријери.
Новак Ђоковић, Вимблдон, трава - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
СПОРТ
Ђоковић је стигао и поново окусио чувену траву Вимблдона: „Још увек сам гладан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала