- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аргентински торањ „смечовао“ Алкараса – „Има 20 година и жали се на грчеве после два сета“

© AP Photo / Gustavo GarelloХуан Мартин Дел Потро
Хуан Мартин Дел Потро  - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
Пратите нас
Остао је Хуан Мартин дел Потро у памћењу многих тениских заљубљеника као врхунски играч и велики пријатељ Новака Ђоковића, али и као неко ко је могао против најбољих и неко ко се мучио са повредама. Сада се у једном интервјуу дотакао каријере, али је прокоментарисао и ново чудо тениса Карлоса Алкараса.
Карлитос је играо против Ђоковића у полуфиналу Ролан Гароса и доживео је пораз. После свега се жалио да су га мучили грчеви и да је то био разлог пораза.
Дел Потро је имао коментар на све то.
„Алкарас има 20 година и жали се на грчеве после два сета против Ђоковића. Ја сам освојио УС Опен против Федерера када сам имао 20 година. Никада нисам имао проблем да победим најбоље. Мој проблем је био да се изборим са ручним зглобом. Највећи противник ми је било тело. Нисам се плашио да играм против најбољих“, рекао је Дел Потро.
Генерално је мишљење да би Делпо успео да оствари много више у каријери да га нису мучиле повреде.
Чак и сада жели да се врати и одигра неки велики турнир, али тело му шаље другачије сигнале.
„Гледам Ролан Гарос и нисам пресрећан јер желим да играм, али ми тело каже другачије. Имам велику жељу да заиграм на УС Опену, да крочим на терен по последњи пут и одиграм поштен меч. Али, тело ми шаље сигнале који нису компатибилни са жељом. Ако ми тело буде тако говорило, већ да одаберем другачији начин да завршим каријеру, послушаћу. Али, свакога дана се будим са жељом да испуним себи жељу и заиграм на УС Опену“, рекао је Делпо.
Истакао је и да се никада није плашио да игра против Новака Ђоковића, Рафаела Надала или Роџера Федерера.
„Знао сам да имам оружје које они немају: моју снажну игру, јачину ударца. Они то нису имали. Зато сам их побеђивао“, рекао је Дел Потро.
Дел Потро је седам пута победио Федерера (18 пута поражен), шест пута је победио Надала (11 пута поражен) и четири пута је победио Новака (16 пута је поражен).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала