- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мадуро: Русија и Путин су победили

© AP Photo / Matias DelacroixПредседник Венецуеле Николас Мадуро
Председник Венецуеле Николас Мадуро - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
Пратите нас
Председник Венецуеле Николас Мадуро рекао је да су Русија и њен лидер Владимир Путин однели победу над покушајима да се покрене грађански рат у земљи.
„Желим да са бојног поља Карабобоа, колевке слободе Јужне Америке, пошаљем наш загрљај солидарности и подршке председнику Руске Федерације Владимиру Путину, који је пружио отпор покушају издаје, покушају покретања грађанског рата, и заједно са Русијом однео победу“, рекао је Мадуро у суботу на прослави 202. годишњице битке код Карабобоа, где је шпанска војска поражена, чиме је почело ослобођење Венецуеле од шпанске власти.
„Из Венецуеле изражавамо пуну подршку председнику Владимиру Путину, брату Венецуеле“, рекао је председник државној телевизији Venezolana de Television.
У ноћи 24. јуна јединице групе "Вагнер" заузеле су штаб Јужног војног округа у Ростову на Дону. Евгеније Пригожин је оптужио оружане снаге Русија да су, наводно, извеле напад на кампове "Вагнера" - то су демантовали и Министарство одбране и ФСБ. Против Пригожина је покренут кривични поступак за организовање оружане побуне. Касније је председник Белорусије Александар Лукашенко, у договору са председником Владимиром Путином, разговарао са Пригожином, након чега је Лукашенкова прес служба саопштила да је Пригожин прихватио његов предлог да се предузму кораци за деескалацију ситуације. Како је објаснио прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков, Пригожин ће отићи у Белорусију, а кривични поступак против њега биће обустављен.
Моксовски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
РУСИЈА
Кремљ: Кривични поступак против Пригожина биће укинут, шеф Вагнера одлази у Белорусију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала