- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Проблем на видику – шта ће остати Србину?

© AP Photo / Nathan DenetteПаскал Сијакам и Богдан Богдановић – Торонто против Атланта
Паскал Сијакам и Богдан Богдановић – Торонто против Атланта - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
Пратите нас
Дарко Рајаковић, нови тренер НБА лигаша Торонто Репторса, могао би да се сусретне са озбиљним проблемима на почетку следеће сезоне у погледу састава тима који се налази пред озбиљним изменама.
Преговори о трејду Бредлија Била у Сакраменто прекинути су после информације да су Финикс Санси уговорили са Вашингтоном размену у којој ће прва звезда бити управо сјајни бек Визардса.
Зато су се Кингси окренули другој опцији, а амерички медији, тачније инсајдер Крис Хајнс јаваљају да је Сакраменто понудио трејд Торонто Репторсима у којем би дрес тима из Калифорније обукли Паскал Сијакам и Оџи Ануноби.
„Па, чули сте за Блејзерсе који се повезују са Паскалом и Оџијем из Торонта, а сада сам чуо да је и Сакраменто такође заинтересован за ову двојицу“, рекао је Хајнс у једном подкасту.
Ипак, и Кингси имају конкуренцију.
Сијакам и Ануноби се повезују са Портландом, организацијом која треба да донесе неколико важних одлука уочи нове сезоне, укључујући и статус прве звезде Демијана Лиларда.
Одбрана је била једна од слабијих страна Сакрамента у недавно окончаној НБА сезони па је очигледно да ће Кингсима током паузе бити приоритет да исправе тај недостатак.
На недавном драфту, Краљеви су имали су 24. пика и двојицу играча у другој рунди што је довољно за почетак велике реконструкције игачког кадра.
Једина дилема је шта ће у играчком кадру остати српском стручњаку Дарку Рајаковићу, уколико Торонто одлучи да трејдује Сијакама и Анонубија у Калифорнију.
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2023
СПОРТ
Сјајне вести из Америке: Србин на челу НБА тима
Подсетимо, Рајаковић је почетком јуна сео на клупу Торонта након што је ова организација отпустила Ника Јуриса, који је затим преузео Филаделфију. У игри су, осим Чачанина, били још Литванац Шарунас Јасикевичијус, Серђо Скариоло, као и Ђорди Фернандес.
Ипак, на крају је Торонто одлучио да улога главног тренера буде поверена Рајаковићу.
Србин је самостално водио Мемфис у тренуцима када је Тејлор Џенкинс био суспендован, а пре НБА радио је у развојној лиги где је обављао улогу консултанта у Сан Антонио Спарсима, Финикс Сансима, Оклахоми, па је јасно да је само било питање времена када ће добити прилику да самостално води неки тим.
Костас Слукас, Грчка - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
СПОРТ
Почели да „пљуште“ откази пред Мундобаскет – многи ће бити ослабљени
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
СПОРТ
Нови ветрови дувају Евролигом – где су ту Звезда и Партизан?
Грег Попович - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
СПОРТ
Још једна лекција „лудог Србина“: „Шта хоћете? Да изведем салто мортале?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала