- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Видовданске свечаности - празник културе у Андрићграду

© Sputnik / Radoje PantovićАндрићград
Андрићград - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
Пратите нас
Андрићев институт ове године прославља деценију свог постојања и тим поводом ће 28. јуна у Андрићграду бити уприличене Видовданске свечаности.
Видовданске свечаности почеће доделом „Велике награде Иво Андрић” италијанском писцу Сандру Веронезију за животно дело и Енесу Халиловићу за збиркупесама „Секвоја“.
Посебну ноту церемонији даће наступ Градског женског хора „Барили” из Пожаревца, једног од најзначајнијих српских музичких колектива.
Биће отворена и изложба Милене Павловић Барили „Овај свет само је санак леп” која се организује у сарадњи са Фондацијом Миленин дом – Галерија Милене Павловић Барили из Пожаревца.
Поставка осветљава уметничку душу нашег народа и представља емоционални пејзаж нашег насљеђа, наведено је у најави Видовданских свечаности.
Видовданске свечаности ће, према речима организатора, својим програмом представити богатство српске културе и традиције.
Секвоја (2022) Енеса Халиловића - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
КУЛТУРА
Добитници Велике награде Иво Андрић — Енес Халиловић и Сандро Веронези /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала