Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кристофер Хил: Сада очекујемо додатне напоре у даљој деескалацији ситуације

© Sputnik / Лола ЂорђевићАмерички амбасадор Кристофер Хил
Амерички амбасадор Кристофер Хил - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
Пратите нас
Амерички амбасадор у Београду Кристофер Хил поздравио пуштање из притвора тројице косовских полицајаца, који су 14. јуна ухапшени на територији централне Србије, и поручио да сада очекује додатне напоре ка даљој деескалацији ситуације.
„Поздрављамо вест о одлуци суда да ослободи тројицу косовских полицајаца и очекујемо улагање додатних напора који ће водити даљој деескалацији садашње ситуације“, изјавио је Хил за „Косово онлајн“, коментаришући одлуку Вишег суда у Краљеву да се тројица косовских полицајаца бране са слободе.
На питање шта даље очекује у вези са кризом на северу Косова и Метохије, амерички амбасадор је позвао на хитно усвајање плана Европске уније у три тачке и моменталан повратак дијалогу.
Припадници Министарства унутрашњих послова, Антитерористичке групе посебне јединице полиције, лоцирали су данас и ухапсили три припадника тзв. косовске полиције Р. З. Б.С. и М.Љ. у административном појасу према КиМ, далеко у дубини територије централне Србије - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
СРБИЈА
Суд у Краљеву: Тројица косовских специјалца пуштена да се бране са слободе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала