- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Изјаве Кијева да Москва спрема дизање Запорошке нуклеарке у ваздух ─ бесмислица

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
Пратите нас
Тврдње Кијева да Русија намерава да дигне у ваздух Запорошку нуклеарку представљају бесмислицу, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров у интервјуу за РТ.
„То је бесмислица. То смо већ много пута коментарисали“, рекао је Лавров.
Он је ово назвао „излизаном претњом“ која се много пута појављивала у медијском простору, пре свега из уста представника кијевског режима.
Према његовим речима, то говори само једно: „Сви ови људи су обучени, укључујући и за вођење информационог рата, пре свега од Англосаксонаца, Пољака, па чак и представника балтичких држава, који су за Украјину постали старији другови“.
„Ако су резултати ових обука толико жалосни и неубедљиви, онда ми је жао новца који западни порески обвезници троше на исплату плата наставницима који обучавају тако апсолутно неспособне и неурачунљиве ученике“, оценио је министар спољних послова.
Раније је стални представник Русије при УН Василиј Небензја на састанку Савета безбедности УН изјавио да се Русија нада да западни покровитељи Кијева неће дозволити да организује катастрофу у Запорошкој нуклеарки, а „све чешће параноичне изјаве лидера кијевског режима да је Русија наводно минирала Запорошку нуклеарну електрану и да се спрема да је дигне у ваздух, крајње нас узнемирују“. Он је напоменуо да се мисија ИАЕА на челу са генералним директором Рафаелом Гросијем, који је ту станицу посетио у јуну, „упркос свим препрекама из Украјине“ могла да се увери у апсурдност оваквих изјава.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
РУСИЈА
Лавров: Америка се надала да ће побуна у Русији успети – зато су и ћутали
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала