- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Запад претворио Украјину у међународну терористичку ћелију

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
Пратите нас
Западне земље претвориле су Украјину у нову терористичку ћелију, одгајајући неонацистички режим у Кијеву и искористиле га као платформу за борбу против Русије, саопштило је руско Министарство спољних послова.
У саопштењу Министарства наводи се да је Колегијум Министарства приметио да савремене међународне односе карактерише висок ниво конфликтности, у чијем средишту је „хибридни“ рат који је „колективни Запад“ покренуо против Русије.
„Западњаци су изабрали Украјину као одскочну даску и инструмент оружане борбе против наше земље, одгајивши у Кијеву неонацистички режим и претворивши Украјину у нову међународну терористичку ћелију. Англосаксонци су преузели улогу штаба и добављача оружја, обавештајних података и циљева Зеленског за систематске нападе на цивилне објекте и цивиле у Русији. Напорима Вашингтона, Лондона и њихових сателита криза је добила глобалну геополитичку димензију, манифестујући се не само у Европи и Сједињеним Америчким Државама, већ и у другим регионима, укључујући Блиски исток, Африку, Латинску Америку и Арктик“, наводи се у саопштењу Министарства.
У Министарству додају да колективни Запад жртвује перспективе за универзалну сарадњу у различитим областима у корист својих колонијалних амбиција.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала