- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Више од 11.000 Британаца тражи референдум о ревидирању политике према Русији

© Sputnik / Алекс МакнотонПоглед на Вестминстерску палату у Лондону
Поглед на Вестминстерску палату у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
Пратите нас
Више од 11.000 Британаца подржало је петицију којом се позива да се одржи референдум о укидању санкција против Русије и прекиду подршке Украјини, наводи се на сајту британског парламента.
Аутори петиције наводе да политика Лондона према Русији и Украјини наноси економску штету становницима Велике Британије. Они позивају британску Владу да организује национални референдум о ревидирању спољнополитичког курса или да одмах „одустане од економски самоубилачких санкција против Русије које су изазвале раст цена енергената, као и од испорука оружја Украјини“.

„Ако не промени своју политику, Влада треба да одржи референдум у Великој Британији о том питању у року од највише шест месеци“, наводи се у тексту петиције која је објављена на званичном сајту британског парламента.

У тексту петиције наводи се да се британска Влада умешала у сукоб у Украјини без било каквог мандата грађана земље који су, са друге стране, приморани да „трпе економске последице“.
„Те последице укључују повећање цена енергената, трошкова за живот, каматних стопа, инфлацију, незапосленост, веће порезе, штету бизнису и резове у јавним службама“, наводи се у тексту.
Аутори петиције сматрају да власти Велике Британије треба да заузму позицију „неутралног миритеља“ по питању сукоба у Украјини.
Према подацима са сајта британске Владе, петицију је потписало више од 11.700 људи. Према британском закону, Влада земље треба да размотри сваку петицију која скупи више од 10.000 потписа. Ако петицију потпише више од 100.000 људи, онда ће бити размотрена у парламенту земље.
Вестминстерска палата и мост у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
РУСИЈА
Лондон: Санкције остају док Русија не исплати компензацију Кијеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала