Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Боцан-Харченко: Нема шансе да Русија дозволи пријем тзв. Косова у УН

© Sputnik / Лола Ђорђевић Александар Боцан-Харченко
 Александар Боцан-Харченко  - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2023
Пратите нас
Русија неће дозволити да се тзв. Косово придружи Уједињеним нацијама, тако да нема шансе да се овај циљ оствари, изјавио је данас руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко.
''Наравно, Русија неће дозволити пријем Косова у УН, што је, у ствари, кључни циљ Запада, Приштине и њених западних спонзора. Имајући у виду став Русије о непризнавању Косова, наше прихватање Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација и нашу подршку Београду, овај циљ је апсолутно недостижан“, рекао је он на састанку међународног дискусионог клуба „Валдај“, преносе руски медији
Он је, међутим, приметио да је усред антируских санкција Запад успео да промовише „процедуру пријема Косова у Савет Европе“. Према речима руског дипломате, то би било немогуће у периоду када је Русија била чланица те организације.
„Сада су то урадили. Процедура је у току. У принципу, треба претпоставити да ће Косово постати члан Европског савета и Запад ће то сматрати својеврсним искораком у процесу међународног признања Косова или формализације овог признања и његовог накнадног пријема у међународне организације“, рекао је он.
Боцан-Харченко је раније навео да подршка Комитета министара Савета Европе апликацији за чланство Косова открива деградацију те организације.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала