Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Очекујем да нам западњаци донесу текст са статутима о којима нас ништа неће питати

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПрипадници Кфора уклањају бодљикаву жицу код Општине Звечан
Припадници Кфора уклањају бодљикаву жицу код Општине Звечан - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да очекује ''многе тешке ситуације'' у наредном периоду по Србију, зато што очекује да западни представници, услед повећаних тензија на северу КиМ, понуде предлог у којем ''неће ништа питати'' Србију.
''Ја очекујем многе тешке ситуације у наредном периоду, јер знам да ће западњаци доћи са неком генијалном идејом, да нам донесу текст где нас ништа неће питати и слично. Али добро, то није од јуче. Велика је нервоза због Украјине, па нек мисле да ми треба да платимо за њихова неиспуњена очекивања'', рекао је Вучић новинарима после отварања фабрике Хансгрохе у Ваљеву.
Упитан да прокоментарише ситуацију на северу КиМ, он је оценио да се "зна ко се игра рата''.
''Као и онда са оружјем пронађеним испред општине Звечан. На дохват руке НАТО-у и косовској полицији, а ми пре тога данима пријављивали светским службама шта су хтели да ураде. Сви у свету знају ко ескалира ситуацију и ко се игра рата. Ко шаље оне који не смеју ни да постоје према резолуцији 1244'', рекао је Вучић.
Он је нагласио да је Србија увек давала све од себе да сачува мир.
''Србија то (ексалације) не жели, али и они такође знају да све има своју меру и границе. Ми смо дали све од себе да се сачува мир, спремни смо на компромисе. То је лепа реч, као и разговор, а не терање ината'', рекао је председник Вучић.
Председник Србије Александар Вучић присуствовао је отварању фабрике немачке компаније Хансгрохе у Ваљеву - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2023
СРБИЈА
Вучић о изјави Матвијенко: Једна синтагма ми је била посебно важна
Колико је озбиљна претња од оружаног сукоба на Северу, питали смо наше госте у емсији "Свет са Спутњиком":
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала