- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хамад и Наталија на корак од главног жреба Вимблдона

© Sputnik / Лола ЂорђевићХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2023
Пратите нас
Хамад Међедовић, српски тенисер, пласирао се у финале квалификација за Вимблдон после победе над Литванцем Рикардосом Беранкисом резултатом 7:6, 6:7, 6:4. Србија је на корак од тога да има и представницу јер се у финале квалификација пласирала и сјајна Наталија Стевановић која је победила Американку Елизабет Мандлик резултатом 6:2, 6:2.
Сјајан дан имали су српски представници у квалификацијама за Вимблдон, а први је корак направио млади Хамад Међедовић који је имао тежак посао, али је успео да сломи отпор искусног 33-годишњака после скоро три сата борбе.
Хамад је морао добро да се намучи у првом сету, али је у тај-брејку одиграо фантастично и такко повео у сетовима. Међутим, у другом сету било је далеко теже. Међедовић је два пута вратио брејк, али је овога пута стао у тај-брејку.
Након што је почетком одлучујућег трећег сета спасао чак пет брејк лопти, Хамад је чувао своје сервис гемове и стрпљиво вребао прилику која је стигла у десетом гему. Литванац је спасао три меч лопте, али упорни Међедовић искористио је четврту прилику и пласирао се у финале.
За главни жреб Вимблдона бориће се против Британца Били Хариса, а Србија ће имати кога да прати и у женској конкуренцији.
Фантастично је квалификације отворила Наталија Стевановић која после два кола још увек нема изгубљен сет. Овога пута противници је допустила само четири гема.
По два брејка направила је Наталија у оба сета, док је Мандлик за цео меч имала две брејк шансе које није искористила. У финалу квалификација Наталија ће играти против шпанске тенисерке Марине Басолс.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2023
СПОРТ
Алкарас одустао од генералне пробе за Вимблдон!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала